Маринований часник на зиму рецепт з фото

Грузинська кухня подарувала нам багато смачних і пікантних страв. Не дарма грузини гарячий народ, адже їжа у них гостра, розігріває зсередини. Найпопулярніші страви грузинської кухні, які прижилися у нас це, звичайно, шашлик, соус ткемалі і маринований часник. Про останній і буде йти мова. Маринований часник подають до будь-якого гарячого страви як солоні огірки.

Так само він добре для закуски до міцних напоїв. За смаком він кисло-гострий і хрусткий. Вас зацікавило? Тоді готуємо.

Склад:

– часник – 400гр,;
– вода – 0,5 літра,;
– цукор – 1 чайна ложка.;
– сіль – 2/3 столової ложки, ;
– оцет 9%– 50мл,;
– чорний перець горошком – 2шт.;
– лавровий лист – 1-2шт;
– гострий перець – 1шт.

Рецепт приготування:

1. Часник ля маринування вибирайте невеликий. Щоб головки були середні і маленькі. Здорово якщо у вас є свій город. Тоді ви точно можете вибрати потрібний вам часник. З головки часнику максимально обріжте корінь. Приберіть з лушпиння часнику, так щоб він не розвалився. З досвіду скажемо, що чистити часник потрібно до шкурки зубчиків.

2. Закип’ятіть воду і опустіть туди весь часник для маринування. Зачекайте дві-три хвилини, і поставте ємність з окропом під холодну воду. Коли часник охолоне, викладіть його на сито і дайте стекти зайвій воді.

3. На дно банки покладіть лавровий лист, перець горошком, гострий перець. Зверху покладіть часник.

4. Для маринаду візьміть очищену воду. У неї покладіть сіль і цукор. Доведіть воду до кипіння. Киплячу воду додайте оцет.

5. Заливайте часник гарячим маринадом і відразу закочуйте банки кришками. Укутайте часник до повного охолодження. Зберігайте його в прохолодному і темному місці.

Часник можна буде готовий через десять днів. Так що якщо ви хочете його скуштувати, то можете зробити невелику баночку на пробу, а потім уже заготовляти на зиму.

Якщо після всього цього ви думаєте, навіщо ж маринувати часник, то ми вам відповімо. При маринуванні часник не втрачає своїх антисептичних властивостей. Але його специфічний смак стає більш м’яким, і такий часник можна давати дітям після трьох років. Вони, то вже точно оцінять його по достоїнству, адже сирий часник, навряд чи вдасться дати дитині.

Результат:

Ще один рецепт смачного маринованого часнику на зиму

Маринований часник на зиму

А ви знаєте, що часник входив в раціон самих єгипетських фараонів? І навіть в усипальниці клали часникові головки, щоб на тому світі володар не страждав від відсутності прянощі. Древньогрецькі атлети брали часник як допінг, а прості жителі залишали його на перехрестях доріг – це жертвопринесення Гекаті, покровительці нічних сил.

Сьогодні часник можна зустріти у всіх куточках Землі, починаючи від Південного полюса і закінчуючи Північним, але його батьківщина – Джунгарська, гірська область між Алтаєм і Східним Тянь-Шанем.

Часник, колись вважався їжею бідняків, тепер же його використовують всі кухні світу і особливо популярні часникові приправи.

Зараз сезон заготівель і чому б не заготовити маринований часник на зиму?!

Що потрібно для приготування:

Часник – 1 кг

Оцет столовий 6% – 220 мл

Вода – 220 мл

Цукор – 60г

Листочків лаврушки – 2 шт.

Хрін – 1 корінець

Стручок гострого перчика

Чорний перець – 5 горошин

Сіль за смаком.

Як заготовити маринований часник на зиму:

Змішати воду з оцтом, додати цукор, сіль, перець чорний, кинути в маринад лаврові листочки, довести все до кипіння і тут же прибрати з вогню. Дати трохи маринаду охолонути і додати стручок перцю, а так само хрін, нарізаний шматочками.

Часник, очищений від лушпиння і жорсткої плодоніжки помістити в сито і двічі по черзі опустити в гарячу воду, а потім в холодну.

Викласти часникові головки в скляну тару, залити гарячим маринадом і закрити банку кришкою.

Насичений смак, маринований часник на зиму, придбає приблизно днів через три. Після цього терміну його краще прибрати на зберігання в прохолоду.

Травень 2nd, 2016 by

Варто почитати: