Мариновані помідори на зиму, консервовані помідори на зиму

Минає літо, ось дивись, і зима вже не за горами. Пора готуватися, і запасатися різними соліннями, варенням і компотами. Виникає лише питання: «Що саме?»

Тут, як кажуть, «На смак і колір товариша немає», хто що любить і кому що подобається. Смаки у всіх різні, але думаю, що від гостреньких помідорів з часником, ніхто не відмовиться особливо взимку. Їх можна подавати з будь-яким гарніром, використовувати у вигляді гострої закуски, додавати в супи, рагу і т. д. Якщо у вас немає саду, то придбати помідори можна де завгодно, в кінці літо це не проблема. Робляться такі помідори досить просто, без особливих зусиль.

Щоб приготувати консервований помідори на зиму нам потрібно:

Склад:

1. Помідори свіжі – 1.5 кілограма (плоди повинні бути дрібними, інакше не помістяться в банку);
2. Часник – 1 головка;
3. Сіль, цукор;
4. Запашний горошок;
5. Гвоздика;
6. Яблучний оцет.

Як приготувати мариновані помідори на зиму:

Рецепт приготування:

Часник очищаємо і зрізаємо все нерівності.

Кладемо його на дно банки. У кожну сімсот грамову банку необхідно покласти близько 3 – 4 часточок часнику (не більше).

Дерев’яною паличкою або зубочисткою протикаємо кожну помідорки в місці, щоб дати плоду просочитися маринадом.

Укладаємо помідори в банки.

Заливаємо розсолом. Розсіл готується наступним чином (на 1 літр води): 1 столова ложка солі, 3 столові ложки цукру, 3 гвоздики і 5 горошин запашного перцю. Кип’ятимо 2-3 хвилини. Охолоджуємо до кімнатної температури.

Додаємо в кожну банку по одній десертній ложці яблучного оцту. Стерилізуємо 10 хвилин. Оцет можна додати і після стерилізації.

Результат:

Квітень 20th, 2016 by

Варто почитати: