Мариновані помідори черрі швидкого приготування на зиму

Що не кажіть, а маленькі яскраві помідорчики привертають особливу увагу і викликають нестримне бажання їх спробувати. Таке прагнення пояснюється незвичайним зовнішнім виглядом цих диво плодів, а також їх смакових якостей. Тому ми й полюємо в сезон за мініатюрними помідорами.

Щоб зберегти зовнішній вигляд помідорів чері, потрібно помістити їх у банки. А взимку на свято або у звичайний морозний день насолодитися незвичайним смаком маринованих помідор черрі.

Головне не зіпсувати смак помідорів, а зробити його ніжним і приємним. І ми зробимо це за допомогою розсолу, який буде кисло-солодким. І тоді маленькі червоні і жовті помідори неодмінно порадують нас взимку.

Інгредієнти для страви мариновані помідори черрі швидкого приготування на зиму:

Помідорчики черрі червоні і жовті – близько 250 гр. (загалом 1 кг йде на 4 півлітрові баночки);
Лук – ? головки на банку;
Перець болгарський – ? ;
Петрушка – декілька гілочок;
Лавровий лист, перець запашний горошок.;

Для розсолу:

1 ст. ложка оцту 9% ;
1 ч. ложка солі;
1 ст. ложка цукру;
Вода.

Рецепт приготування маринованих помідор черрі швидкого приготування на зиму:

Банки і кришки стерилізуємо. На дно півлітрової баночки кладемо лавровий лист, перець горошком, петрушку.

Перець болгарський нарізаємо шматочками і теж кладемо в банку.

ріпчасту Цибулю нарізаємо півкільцями або четвертинками і викладаємо туди ж.

червоні Помідори черрі (щільні) компактно складаємо шаром, залишаючи місце для жовтих побратимів.

Жовті помідори в даному випадку (сорт медова крапля) укладаємо до верху банки і злегка утрамбовуємо, не пошкодивши шкірку.

Воду доводимо до кипіння і заливаємо нею до верху помідори в банці. Накриваємо кришкою і даємо постояти хвилин 15-20, поки всі помідорчики не прогріються.

Воду зливаємо в каструлю з допомогою капронової кришки з отворами. Додаємо в неї сіль і цукор. Доводимо до кипіння. В цей же час додаємо прямо в банку оцет. Заливаємо киплячим розсолом помідори черрі і закатуємо стерильними кришками. Перевертаємо і закутуємо до охолодження.

Ось і готові наші смачні, кисло-солодкі помідори черрі. Тепер вони неодмінно прикрасять наш стіл на будь-яке свято, ставши родзинкою застілля. Такий делікатес оцінять не тільки дорослі, але і діти. Тільки будьте обережні, пропонуючи маленьким дітям такі частування. Адже в них міститься оцет.

Дуже добре виглядають мариновані помідори черрі в якості оформлення різних страв, наприклад салатів. Скористайтесь цією якістю і прикрасити новорічний стіл, зробивши його яскравим і незабутнім.

Результат:

Квітень 21st, 2016 by

Варто почитати: