Мариновані опеньки рецепт приготування

67

Смак домашніх маринованих опеньків, звичайно, не зрівняється зі смаком маринованих опеньків, придбаних в магазині. Якщо ви будете маринувати опеньки самостійно, то зможете контролювати їх гостроту і кислотність, щоб у вас вийшов той смак, який ви хочете.

Саме рецепти приготування маринованих опеньків в домашніх умовах ми сьогодні і розглянемо.

маринувати опеньки?

77

Взагалі існують самі різні рецепти маринувати опеньки. Однак перш, ніж маринувати опеньки, нам необхідно правильно вибрати гриби.

Гриби повинні бути свіжими, наскільки це можливо. Якщо ви купуєте опеньки в магазині, то повинні звернути увагу на те, що вони, можливо, лежать на прилавку вже протягом декількох днів. В такому випадку, гриби можуть трохи підсохнути. Такі опеньки краще використовувати для приготування інших страв. А для приготування маринованих опеньків ми беремо свіжі гриби.

Якщо ми будемо маринувати опеньки, то нам знадобляться не тільки одні лише гриби, а й додаткові інгредієнти. Одним з таких інгредієнтів є масло. Щоб приготувати мариновані опеньки, краще використовувати оливкову олію хорошої якості. Також в опеньки мариновані, найчастіше, додають оцет, морську сіль, свіжий лимон і зелень. Додаткові інгредієнти надають маринованою опенькам дивовижний аромат.

Перед тим, як замаринувати опеньки на зиму, необхідно їх посолити. Сіль допомагає витягнути зайву воду з грибів. Якщо ми будемо нехтувати цим етапом, то наші мариновані опеньки вийдуть водянистими.

Взагалі, зробити опеньки на зиму можна досить швидко. Це пояснюється тим, що гриби, як губки, швидко поглинають смак і аромат.

Готові мариновані опеньки слід зберігати в холодильнику. Причому, при правильно зберіганні, опеньки мариновані можуть зберігатися досить довго. Якщо ви зберігаєте опеньки мариновані поза холодильника, то необхідно упакувати їх герметично.

Маючи, в цілому, уявлення про те, як маринувати опеньки на зиму, можна переходити до розгляду рецептів маринованих опеньків.

Мариновані опеньки на зиму

15

Рецепти маринованих знову вельми різноманітні, подібно рецептами маринованих огірків і малосольних огірків хрустких. Ми розглянемо кілька способів, як маринувати опеньки.

Перший рецепт маринованих опеньків досить простий. Щоб приготувати мариновані опеньки на зиму, нам потрібно:

  • Близько 1 ? кг опеньків
  • 2 ? склянки білого оцту (5%)
  • 1 ? склянки води
  • 3 столові ложки морської солі
  • 1/3 склянки подрібненого ріпчастої цибулі
  • 2 чайні ложки меленого чорного перцю
  • 5 зубчиків часнику.

Рецепт маринованих опеньків:

Перед тим, як приготувати мариновані опеньки, потрібно обробити гриби. Заливаємо їх прохолодною проточною водою. Залишаємо на деякий час. Після воду зливаємо. Гриби промиваємо під краном.

У великій каструлі готуємо маринад для маринованих опеньків на зиму. Для цього змішуємо оцет, воду і сіль. Ставимо на вогонь. Варимо, помішуючи, поки сіль не розчиниться. Далі опускаємо в маринад опеньки. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь і готуємо опеньки на зиму протягом 10 – 12 хвилин або до готовності.

Розкладаємо мариновані опеньки на зиму по стерилізованим банкам. Щоб приготувати опеньки на зиму, краще всього брати пів-літрові банки. У кожну банку додаємо 1 столову ложку подрібненого ріпчастої цибулі, ? чайної ложки меленого чорного перцю 1 зубчик часнику. Доливаємо маринад. Далі видаляємо з банок зайві бульбашки повітря з допомогою неметалевої лопатки. Накриваємо мариновані опеньки на зиму кришками, і пастеризуем їх протягом 20 хвилин.

Ми розглянули самий простий спосіб, як замаринувати опеньки. Тепер розглянемо ще один рецепт маринованих опеньків на зиму. Даний рецепт маринованих опеньків на зиму дещо відрізняється від вищевикладеного рецепти маринованих опеньків.

Як приготувати мариновані опеньки? Щоб зробити опеньки на зиму, беремо:

  • 900 грам опеньків
  • Сік одного лимона
  • 2 – 3 зубчики часнику.

Для маринаду:

  • 1 літр води
  • 1 столова ложка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • 4 – 5 столових ложок 9% оцту
  • 4 – 5 шт. гвоздики
  • 6 горошин чорного перцю
  • 3 – 4 лаврових листа.

Рецепт маринованих опеньків на зиму:

Для початку слід ретельно промити гриби проточною водою. Далі закладаємо опеньки в каструлю, наповнену водою. Додаємо сік одного лимона. Залишаємо на 10 хвилин. Потім ставимо каструлю на вогонь і варимо протягом 10 – 15 хвилин.

Поки гриби готуються, зробимо маринад для опеньків на зиму. Якщо у вас в наявності є лише 70% оцет, то, щоб зробити з нього 9%, слід розбавити 70% оцет водою в пропорції 1 до 7.

У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль і цукор, гвоздику, запашний перець і лавровий лист. В останню чергу вливаємо оцет. Ставимо каструлю на вогонь і

доводимо до кипіння. Готовий маринад знімаємо з вогню і відставляємо в сторону, щоб охолов.

В заздалегідь стерилізовані банки розкладаємо часник, нарізаний уздовж. Далі кладемо гриби. Заливаємо мариновані опеньки на зиму маринадом. Не забуваємо додати спеції (лавровий лист, духмяний перець, гвоздику).

Закриваємо мариновані опеньки на зиму кришками. Прибираємо банки в холодильник на 12 годин.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: