Мариновані кавунові кірки з томатами, рецепт на зиму

Соковиті і солодкі кавуни в літню спеку – що може бути смачніше? Після з’їдання кавунів залишаються кірки. Ймовірно, багато хто з вас вже готували з цих кірок цукати або варення.

Сьогодні хочу запропонувати вам оригінальний рецепт кавунових кірок ,маринованих з томатами і аличею. Виходить дуже смачна закуска. Особливо сподобається ця заготовка тим людям, які люблять квашені або мариновані кавуни, смак чимось схожий.

При маринуванні кавунових кірок на зиму можна додавати різноманітні пряні спеції та інгредієнти. Цього разу разом з кірками в банку я додам томати і аличу.

Час приготування: 1 годину.

Вихід: 1 банку на 750 мл

Інгредієнти для страви Мариновані кавунові кірки:

кавунові кірки;

томати 2-3 шт.;

алича 200 г;

солодкий перець;

лук 2 шт.;

часник 3 зубчики;

букет для консервації;

кориця на кінчику ножа (1 см палички);

запашний перець 3 шт;

2 шт. гвоздика;

цукор 2 ст. л.;

сіль 1 ст. л.;

50 мл оцет;

вода 500-700 мл

Рецепт приготування Маринованих кавунових кірок:

Після того як кавун був з’їдений, залишилися кірки. Зрізайте рожеву частина і зелену тверду скоринку.

Всі підготовлені трави і овочі ретельно сполосніть. Аличу вимийте, кісточки можна залишати. Замість аличі можна використовувати дрібну сливу. У банку покладіть по кілька листочків з букета для консервації. Далі киньте в банку 2 часточки часнику і трохи аличі.

Пряні спеції додадуть кавуновим кіркам пікантний аромат, додайте їх у банку.

Нарізайте кірки на порційні смужки.

Томати розріжте навпіл, солодкий перець на смужки. Тепер наповнюйте банку, чергуючи всі інгредієнти.

Киплячою водою наповніть банку, накрийте кришкою, дайте постояти 10 хвилин, щоб все добре прогрілося.

Зливайте воду в ківш, додайте в неї сіль і цукор. Маринад необхідно прокип’ятити кілька хвилин, потім додайте оцет.

Заливайте киплячим маринадом кавунові кірки, стерилізують банку 15 хвилин, і закочуйте кришкою. Гарненько укутайте банку і дочекайтеся повного остигання.

Пробувати такі кавунові кірки на зиму можна вже через тиждень. Зберігайте заготовку в коморі.

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: