Маринована скумбрія в домашніх умовах рецепт з фото

Для любителів рибки у всіх виконаннях, хочу запропонувати дуже легкий, швидкий і смачненький рецепт маринованої скумбрії в домашніх умовах. В принципі, таким же способом можна замаринувати практично будь-який вид риби.

Виходячи з практики, можу точно сказати, що майже у 50 % випадків купівлі солоної рибки клієнт залишається, м’яко кажучи, не зовсім задоволений. Інша справа, коли ви робите рибку власноруч.

Тут має значення тільки хороший рецепт і беззаперечне виконання зазначеної рецептурою.

Так ось саме виходячи з вищевикладеного я і хочу розповісти вам як швидко замаринувати скумбрію в домашніх умовах.

Для початку купуємо вподобану нам тушку риби. Природно вона буде заморожена. Приносимо додому і при кімнатній температурі даємо їй повністю відтанути. Ні в якому разі не можна для прискорення процесу опускати рибу в гарячу воду. В іншому випадку ви отримаєте плачевний результат, м’ясо риби буде розвалюватися. А вам це звичайно ні до чого!

Для того щоб зробити мариновану скумбрію в домашніх умовах нам буде потрібно:

Скумбрія;

Сіль у кількості 3-х столових ложок;

Цукор пісок в кількості 3-х столових ложок;

2 шт. лаврових листки;

5 шт. гвоздики;

Коріандр горошок;

150 мл 9% оцту.

Як приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах:

Спочатку приготуємо маринад. Візьмемо 0,5 літра води закипятим і покладемо в неї сіль, цукор, лавровий лист, кардамон і гвоздику. Все згідно з рецептурою. Дамо маринаду прокипіти буквально 2-3 хвилини.

Знімемо з вогню і поставимо остигати.

А самі займемося обробленням рибки. Відріжемо голову і, розрізаючи живіт, приберемо всі нутрощі. Крім, звичайно якщо попадеться, ікри або молочка. Промиємо під проточною водою.

Разрежем скумбрію на порційні шматочки. Тут уже розмір на ваш розсуд.

В охолоджений маринад додамо оцет.

Візьмемо підходящу ємність, складемо туди рибку. Заллємо її розсолом, маринадом.

Поставимо під гніт. В якості гніту може виступити підлогу літрова баночка з водою.

Залишимо на півтори години. По закінченні цього часу, потрібно злити розсіл, а готову мариновану скумбрію в домашніх умовах можна відразу подавати до столу, поливши соняшниковою олією і посипати цибулею.

Мариновану скумбрію можна зберігати в холодильнику (якщо зробити запас), склавши в баночку і затоку соняшниковою олією. На наступний день вона буде ще смачніше.

Спробуйте приготувати мариновану скумбрію в домашніх умовах саме за цим рецептом, не пошкодуєте!

Результат:

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: