Маринована капуста з овочами

Продовжуємо публікувати рецепти овочевих домашніх консервів. Маринована капуста на зиму – смачна і швидка овочева заготівля, дозволяє зберегти улюблений овоч до наступного врожаю. Капуста закочується з додаванням солодкого перцю, моркви, зелені та спецій. Маринад для цвітної капусти містить помірну кількість оцту і володіє приємним смаком. За пропонованим рецептом консервації на зиму капуста попередньо проварюється у воді і стерилізується в маринаді. Ніжний овоч при термічній обробці, що щадить не втрачає білого кольору і хрусткої текстури. З простим і доступним способом консервування цвітної капусти впорається навіть молода і недосвідчена господиня, заслужено отримавши на свою адресу масу похвали і компліментів при дегустації овочевий заготовки.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 2 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • солодкий перець – 1 шт.;
  • парасольки або зерна кропу – 2 ст. ложки;
  • лист вишні, смородини – за смаком;
  • перець горошок (чорний і запашний) – за смаком.

Для маринаду:

  • вода – 1 літр;
  • цукор – 6 ч. ложок;
  • сіль (кам’яна без йоду) – 3 ч. ложки;
  • оцет – 6 ч. ложок.

Як заготовити мариновану цвітну капусту на зиму?

Цвітну капусту розділити на невеликі качанчики, які помістіть в 2 літра холодної води з 1 столовою ложкою солі. Витримайте овоч в розчині близько 15 хвилин.

Пастеризують чисті банки і кришки закаточні. Вимийте моркву, перець і зелень. Моркву очистіть і наріжте на кружечки 0,5 см завтовшки. Солодкий перець розділіть на кілька смужок. Зелень подрібніть.

Цвітну капусту викладіть на блюдо. Закип’ятіть воду з додаванням солі і цукру. Зніміть з вогню і додайте оцет. Розкладіть в приготовані банки спеції, зелень, моркву, перець і капусту. Залийте овочі маринадом, накрийте банки кришками і поставте в широку ємність, дно якої застелене рушником. Влийте гарячу воду по плечики банок. Стерилізуйте закатку після закипання води: 0,5 л банки-7 хвилин, 1 л банки-10 хвилин.

Дістаньте заготовки і закатайте кришки. Банки переверніть на горло і укрийте тонким ковдрою або махровим рушником до повного охолодження. Зберігайте мариновану цвітну капусту в темному, прохолодному місці. Овочеве блюдо готове до вживання через 30 днів.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: