Маринад з йогурту

Маринад з йогурту – це чарівний маринад для баранини або птиці. Запах м’яти ідеально гармонує з запахом баранини. А йогурт додає м’ясу вишуканість і прекрасно відтіняє птицю, надаючи м’яса, разом з м’ятою, кислинку і роблячи його ніжним. У результаті, виходить ароматний і ніжний шашлик.

Порцій – на 1,5 кг м’яса,

Час приготування – 10 хвилин (+ 3 години маринування).

Інгредієнти:

  • М’ясо (баранина, птиця) – 1,5 кг,
  • Йогурт натуральний (без добавок і барвників) – 0,5 літра,
  • Часник – 4 зубчики,
  • М’ята – 1 пучок
  • Червоний перець (мелений) – 2 ч. л..

Готуємо маринад:

  1. м’яти обриваємо листочки і дрібно рубаємо (стебла нам не потрібні).
  2. Тиснемо на пресі часник або дрібно ріжемо.
  3. Перемішуємо йогурт з м’ятою і часником.
  4. М’ясо нарізаємо на порційні шматочки, викладаємо в просторий посуд і заливаємо йогуртом.
  5. Маринуємо мінімум 3 години, а краще всього (особливо якщо це баранина – ніч).
  6. Ось і весь маринад з йогурту.

Підказка

Перед тим як смажити м’ясо, його потрібно посолити, можна прямо в посуді з маринадом.

Вересень 19th, 2015 by

Варто почитати: