Мармелад з вишні з яблуками

Навіщо до складу домашнього вишневого мармеладу включають яблука? Все дуже просто: у них міститься пектин – речовина, що використовується в кондитерській справі в якості згущувача. Саме завдяки йому цукрово-фруктова маса при охолодженні застигає до такої міри, що її потім можна без праці розрізати на шматочки і отримати дуже смачні і ніжні цукерки. Освоїти рецепт мармеладу з вишні з яблуками нескладно: там немає підступів в технології, просто варіння повинна відбуватися при безперервному помішуванні.

Інгредієнти:

  • вишні (свіжі або морожені) – 1 кг;
  • яблука – 300-400 г;
  • вода – 50-70 г;
  • цукор – 300-500 р.
  • Балувати себе мармеладом з вишні можна не тільки в розпал ягідного сезону. На смак ласощів не особливо впливає той факт, свіже «сировина» ви використовуєте або заморожене.

    Свіжі ягоди просто перебираєте, миєте, видалити плодоніжки («хвостики») і кісточки. Морозивом вишням даєте відтанути, помістивши їх з морозилки в холодильник на 3-4 години. З кісточками возитися не доведеться – в заморожених ягодах їх, на щастя, немає.

    Яблука миєте, разрезаете на часточки, видалити насіння. Зчищати шкірку з плодів необов’язково, але, якщо вона вам заважає, можна це зробити.

    Складаєте яблука і вишні в металеву каструлю (не емальовану!), засипати цукром (для початку візьміть його в кількості 300 г), заливаєте водою і ставите на самий маленький вогонь на плиті. Під впливом тепла фрукти і ягоди почнуть виділяти сік, і, з’єднуючись з водою і цукром, він перетвориться в сироп. Помішуючи вміст каструлі, доведіть його до кипіння і, не збільшуючи вогню, увариваете до тих пір, поки вишня і яблука не стануть зовсім м’якими.

    Даєте масі трохи охолонути і пропускаєте її через м’ясорубку два рази. Можна також пюрировать її за допомогою блендера або протерти через сито «бабусиним методом». Знову викладіть масу в каструлю і доведіть до кипіння.

    Пробуєте майбутній мармелад на смак. Якщо він здасться вам кислим, всипте ще трохи цукру. Продовжуючи помішувати, варити його до тих пір, поки він не загусне і не почне відділятися від дна каструлі.

    Прямокутну форму застилаєте папером для випічки і виливаєте туди гаряче яблучно-вишневе пюре. Даєте йому охолонути, на це буде потрібно кілька годин. Коли мармелад остаточно затвердіє, він буде вже точно готовий. Вам залишиться вийняти його з форми, порізати не невеликі «цеглинки» або квадратики, обваляти в цукровому піску і віднести домашнім ласунам на пробу.

    Травень 6th, 2016 by

    Варто почитати: