Маннік на кефірі в мультиварці рецепт з фото

Власне, рецепт лепешняку на кефірі в мультиварці нічим не відрізняється від рецепту лепешняку, який готується в духовці. Всі інгредієнти ті ж, ось тільки в мультиварці потрібно вибрати режим «випічка» і йти спокійно займатися своїми справами до того самого моменту, коли мультиварка сама покличе вас звуковим сигналом. Манник на кефірі, приготований за цим рецептом виходить дуже смачним, ніжним і повітряним. Обов’язково спробуйте його приготувати.

Що потрібно, щоб приготувати в мультиварці маннік на кефірі:

Склад:

півлітра кефіру;

200 грам манки;

3 курячих яйця;

щіпка солі;

ванільний цукор або ванілін;

10 грам розпушувача тіста або гашена оцтом сода на кінчику ножа;

Вершкове або рослинне масло для змазування чаші мультиварки;

200 грам сметани;

1 банан;

За бажанням – варення, сухофрукти, цукати.

Як приготувати маннік на кефірі:

Рецепт приготування:

Для початку, насыплем в глибоку миску манну крупу. Потім, постійно помішуючи, наллємо півлітра кефіру. Манка повинна повністю їм просочитися грудочок не допускається, інакше, манка потім буде хрустіти. Залишаємо манку з кефіром на 30 хвилин для набухання.

Коли манка набубнявіє, в іншу чашку вбийте яйця, всипте сіль, цукор, ванільний цукор (за смаком, я взяла 10-грамовий пакетик) і розпушувач тіста. Можете збити суміш міксером, а можете використовувати віночок або вилку. Білої піни не потрібно, тут головне, щоб все добре перемішалося.

Виливаємо яєчну суміш в манку і гарненько розмішуємо до однорідної маси. Змащуємо чашу мультиварки вершковим маслом або рослинною, виливаємо в неї тісто для лепешняку на кефірі і закриваємо кришку. Ставимо в режим «випічка» на 45 хвилин.

Поки маннік на кефірі печеться, приготуємо крем. Можете взяти банан зі сметаною, а можете використовувати для промазки коржів просте варення, але це по вашому смаку. У сметану я не додаю цукор, а ось банан беру переспевший, щоб у деяких місцях навіть чорні цятки були. Такі банани солодше. За допомогою вилки розминаю банан зі сметаною і прибираю до готовності лепешняку на кефірі в мультиварці. Можете використовувати для подрібнення банана блендер, а можете просто нарізати. Як-то я робила маннік на кефірі, змастила сметаною верхній і нижній корж, на нижній корж просто рядами виклала кружечки бананів. Загалом, робіть, як вам подобається. Замість банана можете використовувати будь-які інші фрукти за смаком, головне, щоб крем був трохи солодким. Якщо цукру у фруктах не достатньо, додайте цукрової пудри.

Коли маннік на кефірі підрум’янився, дістаємо його з мультиварки (не забувайте користуватися спеціальними прихватками) і викладаємо на плоске блюдо. Ножем корж розрізаємо на дві частини, щоб з одного коржа вийшло два. Намагайтеся різати рівно, але це не принципово.

Кожен корж промажте сметанним кремом.

З’єднайте обидва промазанных коржа разом.

Готовий манник розріжте на шматочки і подавайте до столу з кухлем молока, гарячого шоколаду, ароматного чаю або кави. До речі, зовсім недавно сперечалися про користь манки. У журналі прочитала, що манка абсолютно марна. Насправді, це не так! Манна каша – це перемелена пшенична крупа. Манка перетравлюється в нижньому відділі кишечнику, завдяки чому, наповнює організм силою, допомагає очистити кишечник від шлаків, слизу і зайвого жиру. Манка містить мало клітковини, зате багата білками, крохмалем, містить вітамін В1, В2 ,В6, Тобто так само, в манній крупі міститься калій, магній, залізо, кальцій, натрій і фосфор. Готуючи манник в мультиварці, ви зберегти максимум корисних речовин.

Манник в мультиварці рецепт з фото від Мазаевой Ольги.

Результат:

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: