Макарони з соусом болоньєзе

10-m

Якщо ви хочете спробувати справжнє італійське блюдо, приготуйте пасту з соусом болоньєзе. Це блюдо широко поширене не тільки в Італії, але і по всьому світу. Класичний соус болоньєзе готується дуже просто, але при цьому він має прекрасний смак і аромат. Приготуйте макарони під соусом больнезе, та оцініть всі переваги італійської кухні.

Інгредієнти для макаронів з соусом

  • 500 грам яловичого фаршу
  • 400 грам макаронів (можна використовувати спагеті або будь-які інші макарони)
  • 4 скибочки копченого бекону
  • 2 банки консервованих помідорів
  • 6 свіжих помідорів (черрі)
  • 2 свіжих цибулини
  • 2 палички селери
  • 2 моркви
  • 2 зубчики часнику
  • 1 середній перець чилі
  • 75 грам тертого сиру (краще пармезан)
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 1 яловичий бульйонний кубик
  • Келих червоного вина (за бажанням)
  • Ароматні трави:
  • 2-3 гілочки розмарину
  • Жменю свіжого базиліка
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 1-2 лаврових листа
  • Оливкове масло
  • Сіль і перець за смаком.

Як приготувати макарони з соусом болоньєзе?

Макарони з соусом болоньєзе

Візьміть велику каструлю з товстим дном. Поставте її на середній вогонь. Додайте оливкову олію і злегка обсмажте на ньому нарізаний бекон до золотистого кольору і хрусткої скориночки. Потім зменшіть вогонь і додайте подрібнені цибулю, моркву, селеру і часник.

Відокремте листя розмарину і додайте їх в каструлю. Все перемішайте і смажте на середньому вогні 8 – 10 хвилин, поки овочі не пом’якшаться.

Потім збільште вогонь, додайте в каструлю яловичий фарш. Все перемішайте. Готуйте до тих пір, поки м’ясо не підрум’яниться. Далі додайте нарізані консервовані помідори, що залишилися, ароматні спеції, томатну пасту, перець чилі і вино. Свіжі помідори черрі розрізати навпіл, також і відправте в каструлю. Все перемішайте дерев’яною ложкою. Доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього. Закрийте каструлю кришкою і залиште варитися протягом 1 години, періодично помішуючи.

Коли соус болоньєзе буде майже готовий, відкрийте кришку, додайте тертий сир, приправити сіллю і перцем за смаком.

У великій каструлі закип’ятіть воду. Посоліть за смаком. Зваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці. Після того як макарони зварилися, відкиньте їх на друшляк, злийте зайву воду. Макарони помістіть в каструлю з соусом. Перемішайте макарони з соусом болоньєзе.

Макарони під соусом болоньєзе слід подавати гарячими. При бажанні зверху страву можна посипати тертим сиром і прикрасити листочками базиліку. Базилік допоможе надати страві додатковий аромат.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: