Макарони по італійськи

999

Макарони, мабуть, є найпоширенішим і всіма улюбленою стравою. Приготувати макарони можна по-різному. Однак найбільш поширеними, ситними та поживними є страви з фаршу і макаронів.

Існує безліч способів приготування таких страв. Це і макарони з фаршем, запечені в духовці, і фаршировані макарони, і багато іншого. Давайте розглянемо деякі з таких рецептів. Для початку розберемо, як готувати гнізда з макаронів з фаршем.

Гнізда з макаронів

31
>
Якщо ви хочете швидко приготувати смачну вечерю, то зверніть увагу на гнізда з макаронів з фаршем. Ця страва готується досить просто і швидко, а результат виходить просто чудовий. Розглянемо рецепт гнізд з макаронів.

Інгредієнти:

  • 400 грам макаронів (спагетті)
  • 500 грам м’ясного фаршу
  • 300 мл томатного соусу
  • 2 зубчики часнику
  • 5 столових ложок оливкової олії
  • 1 чайна ложка сушеного орегано
  • 3 столові ложки панірувальних сухарів
  • 10 оливок
  • 150 грам сиру
  • 1 щіпка солі
  • Чорний перець і базилік (за смаком).

Як приготувати гнізда з макаронів з фаршем?

У великій каструлі кип’ятимо воду. Не забуваємо її злегка посолити. Одночасно розігріваємо духовку до 190 градусів за Цельсієм.

У велику сковороду наливаємо 2 столові ложки оливкової олії. Потім кладемо подрібнений часник і злегка обсмажуємо його. Слідом викладаємо м’ясний фарш, і також злегка обсмажуємо. Додаємо томатний соус, орегано, базилік (листя), сіль і перець. Готуємо на повільному вогні 8-10 хвилин.

Існує кілька способів, як варити гнізда макарони. Розглянемо найпростіший. У киплячу воду кладемо макарони. Злегка відварюємо їх (аль денте). Після цього виймаємо спагетті з каструлі і формуємо гнізда з макаронів за допомогою ложки. Викладаємо отримані гнізда на змащений залишилися оливковою олією деко. Всередину гнізд поміщаємо начинку з фаршу. Зверху кладемо шматочок сиру і подрібнені оливки. Посипаємо панірувальними сухарями.

Ставимо деко в розігріту духовку і запікаємо протягом 15-20 хвилин.

Макарони з фаршем в духовці

41
>
Розглянемо ще один досить простий рецепт макаронів з фаршем в духовці. Для приготування цієї страви нам знадобляться такі інгредієнти:

  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі
  • 2 зубчики часнику
  • 700 грам яловичого фаршу
  • 2 великих помідора
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 300 грам макаронів
  • 25 грам вершкового масла
  • 25 грам борошна
  • 450 мл молока
  • 100 грам сиру

Сіль і приправи за смаком.

Рецепт приготування макаронів з фаршем в духовці:

Ріпчасту цибулю і часник чистимо і подрібнюємо. У глибокій сковороді нагріваємо оливкове масло і обсмажуємо на ньому подрібнені цибулю і часник протягом 8-10 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Після цього додаємо яловичий фарш і смажимо на сильному вогні протягом декількох хвилин. Не забуваємо помішувати. Після цього викладаємо на сковороду подрібнені помідори і томатну пасту. При бажанні можна додати подрібнену зелень. Готуємо на повільному вогні протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

Макарони відварюємо в каструлі в киплячій підсоленій воді до готовності. Потім зливаємо зайву воду і промиваємо макарони холодною водою.

У великій каструлі розтоплюємо вершкове масло. Потім додаємо борошно і готуємо протягом 1 хвилини. Після цього вливаємо молоко і доводимо до кипіння. Варимо, помішуючи, протягом 2 хвилин. Після цього додаємо половину тертого сиру. Все добре перемішуємо. Заливаємо отриманим соусом макарони і перемішуємо.

Розігріваємо духовку до 200 градусів за Цельсієм. У форму для випічки викладаємо макарони з соусом. Зверху кладемо фарш з овочами. Все посипаємо тертим сиром.

Ставимо макарони з фаршем в розігріту духовку. Випікаємо протягом 25-30 хвилин.

Макарони з фаршем в духовці стануть смачним і ситним вечерею або обідом. Подавати їх слід як самостійне блюдо. При бажанні ви можете прикрасити запечені макарони свіжим базиліком.

Мушлі фаршировані

51
>
Макарони фаршировані фаршем користуються величезною популярністю. Таке блюдо припаде до смаку і дорослим і дітям. Ви можете приготувати макарони фаршировані фаршем на сковороді, в мультиварки або в духовці.

Перед тим, як розглядати рецепт фаршированих макаронів, слід зазначити, що вам необхідно використовувати великі макарони для фарширування. Це можуть бути, наприклад, черепашки або трубочки. Великі макарони простіше начиняти фаршем.

Розглянемо, як приготувати фаршировані макарони черепашки.

Інгредієнти:

  • 1 упаковка макаронів (черепашки)
  • 400 грам м’ясного фаршу
  • 250 грам сиру
  • Рослинна олія

Сіль і приправи за смаком.

Рецепт приготування фаршированих черепашок:

Макарони відварюємо в киплячій підсоленій воді до готовності. Потім зливаємо зайву воду і промиваємо макарони холодною водою.

На сковороду наливаємо олію і нагріваємо його. Після цього викладаємо м’ясний фарш, солимо за смаком, додаємо приправи. Смажимо протягом 8-10 хвилин, помішуючи.

Начиняємо черепашки м’ясним фаршем. Викладаємо у форму для запікання. Зверху посипаємо тертим сиром. Розігріваємо духовку до 175 градусів за Цельсієм.

Розміщуємо фаршировані черепашки в розігріту духовку і випікаємо протягом 25-35 хвилин. Потім виймаємо фаршировані макарони черепашки фаршем з духовки і даємо їм охолонути протягом 10 хвилин.

Подібним чином можна приготувати фаршировані макарони черепашки в мультиварки. Готуємо їх в режимі”Випічка” протягом 25-30 хвилин.

Лазанья з макаронів з фаршем

61
>
Вище ми вже розглянули кілька способів, як приготувати макарони з фаршем. Тепер настав час звернутися до італійської кухні і дізнатися, як приготувати макарони по-італійськи з фаршем. Це ще один спосіб, як зробити макарони фаршировані в духовці.

Інгредієнти:

  • 450 грам м’ясного фаршу
  • 2 невеликі головки ріпчастої цибулі
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 3-4 перцю чилі
  • половина склянки томатної пасти
  • Соус Табаско
  • Сіль і чорний перець за смаком
  • 12 листів лазаньї
  • 1 стакан тертого сиру.

Як приготувати лазанью з фаршем?

Для початку відварюємо листи лазаньї в киплячій підсоленій воді. Проціджуємо їх і відкладаємо вбік.

Після цього займемося підготовкою фаршу і соусу. Ріпчасту цибулю чистимо і подрібнюємо. У сковороду наливаємо олію і нагріваємо його. Після цього кладемо подрібнений ріпчаста цибуля і злегка обсмажуємо. Потім додаємо м’ясний фарш і приправи, і також обсмажуємо протягом 5-7 хвилин. Не забуваємо помішувати.

Для приготування томатного соусу змішуємо подрібнений перець чилі, томатну пасту, соус Табаско і приправи. Готуємо на слабкому вогні до загусання.

У форму для запікання, злегка змащену маслом, викладаємо 4 смужки лазаньї. Зверху кладемо фарш і томатний соус. Посипаємо тертим сиром. Далі викладаємо листи лазаньї. Повторюємо всю послідовність 3 рази.

Розігріваємо духовку до 250 градусів за Цельсієм. Ставимо в неї форму для запікання. Лазанья з макаронів з фаршем випікається протягом 20-25 хвилин.

Після цього виймаємо макарони запечені з фаршем з духовки і дозволяємо їм трохи охолонути перед подачею на стіл.

Макарони по-італійськи в мультиварки

71
>
Як ми могли вже переконатися, рецепти макаронів фаршированих фаршем вельми різноманітні. Ми вже розглядали, як приготувати макарони фаршировані в мультиварки. Тепер розглянемо італійський рецепт. Отже, як приготувати макарони з фаршем в мультиварці?

Інгредієнти:

  • 250 грам макаронів
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 помідор
  • 1 морква
  • 150 грам фаршу
  • 50 грам сиру
  • Оливкова олія

Сіль і приправи за смаком.

Як приготувати макарони з фаршем по-італійськи в мультиварки?

У чашу мультиварки наливаємо оливкова олія. Встановлюємо режим”Жарка”. Кладемо очищений і подрібнений ріпчаста цибуля і м’ясний фарш. Обсмажуємо, помішуючи, протягом 10 хвилин. Потім додаємо нарізану соломкою моркву і обсмажуємо до м’якості. Після цього відправляємо в мультиварку подрібнений помідор. Смажимо, помішуючи, протягом 5 хвилин.

Потім всипаємо в мультиварку макарони. Заливаємо водою з верхом. Додаємо сіль і приправи за смаком. Все добре перемішуємо і закриваємо кришку мультиварки. Встановлюємо режим”Варка” на 15-20 хвилин. Після закінчення зазначеного часу виймаємо макарони з мультиварки, розкладаємо по тарілках і посипаємо тертим сиром.

Великі макарони трубочки з фаршем

 888
>
Ми вже розглядали рецепт, як приготувати фаршировані макарони, і говорили про те, що найкраще використовувати великі макарони з фаршем. Раніше ми розглядали рецепт з макаронами-черепашками. Тепер поговоримо про фаршировані макарони трубочки. Великі макарони трубочки з фаршем готуються досить просто. Для цього ми використовуємо м’ясний фарш і великі макарони. Отже, як приготувати фаршировані макарони трубочки?

Інгредієнти:

  • 10 макарони трубочок
  • 500 грам м’ясного фаршу
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 2 яйця
  • Оливкова олія
  • 800 грам помідорів у власному соку
  • 4 столові ложки борошна
  • 80 грам вершкового масла
  • 500 мл молока
  • 1 стакан білого вина
  • 600 грам сиру

Сіль, перець і приправи за смаком.

Як приготувати фаршировані макарони трубочки?

Перед тим, як розглядати, як приготувати великі макарони фаршировані фаршем, розберемо, як правильно зробити начинку. Як смажити фарш для макаронів? У великій сковороді нагріваємо оливкове масло. Розміщуємо туди подрібнений ріпчаста цибуля (1 головку) і злегка обсмажуємо. Потім додаємо фарш і приправи, і смажимо протягом 8-10 хвилин, помішуючи. Після цього вливаємо в фарш? склянки білого вина, солимо. Тушкуємо на повільному вогні, поки вино не випарується.

У каструлі розтоплюємо вершкове масло (половину). Потім всипати борошно. Все добре перемішати. Влити молоко, довести до кипіння. Після цього зменшити вогонь і варити соус до загусання. Отриманий соус змішати з фаршем.

Від яєць відділяємо жовтки. Змішуємо їх з половиною тертого сиру. Все перемішуємо з фаршем.

У каструлі (або сотейнику) розтоплюємо залишилася половину вершкового масла. Розміщуємо туди подрібнений ріпчаста цибуля. Злегка обсмажуємо. Після цього додаємо залишився вино. Тушкуємо до повного випаровування.

Помідори подрібнюємо. Краще прибрати шкурки. Змішуємо помідори (з соком) з обсмаженою цибулею. Солимо за смаком. Тушкуємо на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.

У цей час відварюємо макарони в киплячій підсоленій воді.

Розігріваємо духовку до 200 градусів за Цельсієм. Макарони начиняємо м’ясною начинкою. Викладаємо макарони начинені фаршем у форму для запікання, змащену маслом. Зверху заливаємо все томатним соусом і посипаємо тертим сиром. Розміщуємо макарони з начинкою з фаршу в розігріту духовку. Випікаємо протягом 25-30 хвилин.

Соус до макаронів з фаршем

90
>
Для того, щоб страва не вийшло сухим, рекомендується використовувати соус для макаронів з фаршем. Як відомо, соуси можуть бути різними. Однак до макаронів з фаршем найкраще підходить томатний соус.

Інгредієнти:

  • 5 зубчиків часнику
  • Великий пучок свіжого базиліка
  • 4 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • 800 грам помідорів у власному соку
  • 1 столова ложка цукрової пудри

Сіль і перець за смаком.

Як приготувати томатний соус?

Підлива до макаронів з фаршем готується дуже просто. Для цього подрібнюємо часник і базилік. У сковороді нагріваємо оливкове масло. Обсмажуємо на ньому часник і базилік протягом 1 хвилини. Додаємо томатну пасту, подрібнені помідори і цукрову пудру. Солимо і перчимо до смаку. Готуємо на повільному вогні до загусання.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: