Листковий салат «Літо» з куркою і грибами

Цей святковий варіант салату з куркою прикрасить будь-який урочистий захід. По-річному яскраве блюдо зачарує навіть самих вибагливих гостей. Позитивна подача простого частування додасть гарного настрою і позитивних емоцій в будь дружній компанії.

Салат шарами з куркою і грибами – страва універсальне і може вживатися досить часто, причому не тільки в святковому, але і в повсякденному раціоні. Гармонійне поєднання ніжної запеченої курки і моркви, приготовленої в фользі, вносить свій безперечний плюс в даний рецепт. Мариновані гриби чудово освіжають салат і доповнюють його білком, роблячи блюдо ситним і корисним.

Інгредієнти:

  • куряче стегно або гомілка – 300 г (1 шт);
  • яйце – 3 шт.;
  • мариновані гриби (з невеликими капелюшками) – 6-7 ст. ложок;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень (петрушка, зелена цибуля) – за смаком;
  • майонез – 1 пакет (200 г);
  • мелений перець – за смаком;
  • морква – 2 шт. (середня);
  • сіль – за смаком.

Куряче стегно після миття ретельно оглядається, шкірка очищається від волосків. М’ясо натирається спеціями, сіллю і майонезом. Ріпчасту цибулю очищається. Половинка овоча шинкуется і додається в м’ясо курки. Майонез, за бажанням, замінюється кефіром або сметаною. Підготовлене стегно маринується 10 хвилин.

Акуратно очищена від присохлих грудочок землі морква загортається в фольгу і запікається 35-40 хвилин в гарячій духовці при температурі 180-200 градусів. Мити коренеплід перед запіканням не потрібно. Куряче стегно укладається на подвійний шар фольги і так само, як морква, запікається при температурі 180-200 градусів близько 50 хвилин. В цей час відварюються і охолоджуються курячі яйця. Білки натираються на бурачной тертці. Жовтки будуть подрібнюватися при оформленні страви.

Мариновані гриби подрібнюються. Зайва рідина (маринад) зливається. Зовсім дрібні капелюшки не ріжуться. Для салату рекомендуються опеньки, моховики, маслюки та інші дрібні грибочки.

Приготовлена ароматна морква шинкуется. Запечена морква дуже ніжна і корисна, та й до того ж вона виходить не такий водянистою, як у відвареному вигляді.

М’яка і соковита курочка трохи охолоджується. М’ясо відділяється від кістки і ріжеться на невеликі шматочки.

Для салату застосовується формировочное кільце – готове або з декількох шарів фольги, зроблене по діаметру блюда. В нього вкладається шар курки. Кожен шар трохи утрамбовується.

М’ясо поливається майонезом, посипається подрібненою цибулею і оформляється морквою, яка заправляється майонезом.

У салат додаються білки, змішані з майонезом.

Наступний шар – гриби. Вони не заправляються майонезом.

Страву прикрашають натертими на дрібній тертці жовтками, які подрібнюються всередину кільця.

Апетитний салат з куркою декорується за бажанням і смаком. Використовується зелень, майонез, морква і мариновані грибочки. На поверхні листкового салату зображується річна галявина – її імітують листочки свіжої зелені і маленькі грибочки, а сонечко можна викласти з тертої моркви і обвести контуром з майонезу.

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: