Листковий салат «Крабик»

Салат «Крабик» дуже ситний і смачний, але незважаючи на це, на його приготування не потрібно багато часу, так і продукти, що входять до його складу, зовсім прості.

Крім того, оригінальний зовнішній вигляд цього салату стане прикрасою будь-якого столу.

Отже, для приготування цього чудового салату нам знадобляться

Склад:

  • Рис 80 г
  • Крабове м’ясо 100 г,
  • Сир твердих сортів (едем, голландський, російський, гауда) 70 г,
  • Червонокачанна капуста 150 г
  • Гриби 100 г
  • Яйця варені круто 3-5 штук,
  • Майонез і сіль за смаком.
  • Креветки для прикраси

Спосіб приготування:

Я готую це незвичайне блюдо наступним чином.

Подрібнюю капусту в блендері, віджимають сік, але не виливаю, він ще стане в нагоді.

Відділяю яєчні білки від жовтків. Один білок залишаю, а решту дрібно рубля і кладу на півгодини в сік капусти. Ця процедура додасть їм голубуватий відтінок щоб створити правдоподібне «море».

білок, що Залишився розрізаю навпіл, це буде основа майбутнього краба. З гвоздички роблю очі.

Відварюю рис у підсоленій воді. Можна додати при варінні куркуму.

Дрібно ріжу гриби і обсмажую їх в невеликій кількості рослинного масла.

Крабове м’ясо ріжу, сир натираю на крупній тертці.

Тепер, коли всі підготовлені інгредієнти, приступаю до оформлення салату.

Щоб надати салату круглу форму потрібно формувальне кільце. Якщо такого під рукою немає, можна скористатися звичайною пластиковою пляшкою.

Отже, змащую маслом форму і викладаю шари у такій послідовності, промазуючи кожен майонезом:

– рис,

– гриби,

– сир,

– яєчні жовтки,

– крабове м’ясо,

– знову рис,

– яєчні білки.

Верхній шар змащую майонезом, посипаю блакитними білками і викладаю на ньому краба з половинки яйця і креветок.

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: