Лосось, запечений на подушці з базиліка і петрушки

Оскільки лосось (сьомга або форель) – риба дуже жирна, то смажити її на олії часто необачно. Краще запікати її в своєму соку або варити в пароварці. Оскільки одноманітність часто набридає, хочу порадити вам цікавий рецепт запікання лосося з зеленню в лимонному соку.

Використання подушки з трав і лимона дозволяє лососеві не пригоріти до фользі, до того ж виділяється сік риби в поєднанні з ароматною зеленню робить рибу м’якою, соковитою і апетитною.

Склад подушки ви можете змінити по своєму смаку, можна додати кріп, кільця ріпчастої цибулі або свіжі печериці, також можна посипати рибу тертим твердим сиром. Думаю, що страва від цього стане тільки смачніше.

Для приготування лосося, запеченого на подушці з базиліка і петрушки, я використовувала:

Склад:

Два великих стейка лосося;

Пучок базиліка;

Пучок петрушки;

1 лимон;

Сіль, рослинне масло.

Як приготувати Лосось, запечений на подушці з базиліка і петрушки:

Рецепт приготування:

Лосось посолити, збризнути лимонним соком, залишити маринуватися мінімум на 30 хвилин.

З фольги сформувати човники розміром трохи більше, ніж стейк.

Фольгу змастити рослинним маслом. Крупно порвати базилік, викласти на дно човника.

Поверх базиліка викласти крупно порізану петрушку.

На зелень покласти тонкі скибочки лимона. Якщо ви не любите надто кисле рибу, то маринаду буде достатньо. Я вважаю, що рибу лимоном, також як кашу маслом не зіпсуєш, тому кладу лимона багато. Чоловік любить, коду лимонного соку менше, тому в його порцію я лимон не поклала.

6

На подушку із зелені і лимона покласти стейк лосося, притиснути човник з фольги щільніше до риби.

Розігріти духовку до 190-200 градусів. Човники з лососем викласти у форму для запікання. Риба готуватися швидко, тому запікати, поки не утвориться рум’яна кірочка. Лосось буде запікатися в своєму соку, оскільки виділить багато жирного соку. З цієї причини температура запікання не повинна бути низькою, так як риба може перетравитися і розвалитися.

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: