Лінгвіні

Linguini-m

Лінгвіні є класичною італійською пастою, родом з регіону Кампанія в Італії. У перекладі з італійської слово”лінгвіні” означає”маленькі язички”. Цей тип пасти в даний час досить популярний у всьому світі.

Паста лінгвіні має широку, плоску й тонку форму. Деякі її види можуть мати досить велику товщину, як у спагеті.

Існує безліч рецептів лінгвіні. Класична паста, як правило, подається з морепродуктами або інший легкою їжею.

Лінгвіні часто подають з різними соусами. Це допомагає оживити і урізноманітнити блюдо.

Деякі кухарі додають до пасти різні трави. Це сприяє наданню страви іншого кольору.

Як приготувати лінгвіні? Розглянемо класичний рецепт приготування.

Інгредієнти для лінгвіні

  • 225 грам грибів
  • 80 мл оливкової олії
  • ? чайної ложки кухонної солі
  • 1 маленький зубчик часнику
  • Трохи родзинок (за смаком
  • Сік 1 лимона
  • 4 гілочки свіжого чебрецю
  • 500 грам лінгвіні
  • 1 пучок свіжої петрушки
  • 2 – 3 столові ложки тертого сиру (або за смаком
  • Мелений чорний перець за смаком.

Рецепт приготування лінгвіні

Рецепт лінгвіні

Очистіть і дрібно наріжте гриби. Для приготування пасти лінгвіні ми будемо використовувати печериці. Їх слід обсмажити на сковороді до готовності.

Покладіть обсмажені гриби у велику миску. Залийте оливковою олією.

Часник почистіть і подрібніть. Додайте до грибів. Приправте сіллю і лимонним соком. Додайте лимонну цедру.

Візьміть 4 гілочки чебрецю. Відокремте листя. Додайте запашні листя чебрецю в миску. Все ретельно перемішайте.

У великій каструлі закип’ятіть воду на сильному вогні. Посоліть за смаком. Зваріть в цій воді лінгвіні, згідно інструкції. Час приготування складе приблизно 10 – 15 хвилин. Злийте воду.

Готову пасту помістіть в миску з грибною сумішшю. Все ретельно перемішайте.

Паста лінгвіні практично готова. Подавати до столу таке страву найкраще гарячим. Викладіть лінгвіні на тарілку, зверху посипте подрібненою петрушкою і тертим сиром. Приправте перцем за смаком.

Для приготування лінгвіні можна використовувати будь-сир. Однак найкращим чином підійде Пармезан. Якщо ви хочете приготувати вегетаріанське блюдо, то замініть Пармезан на вегетаріанську альтернативу. Або ви можете не використовувати сир зовсім. В даному випадку ваша страва ні в чому не програє.

Лінгвіні можна зберігати в холодильнику кілька днів.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: