Ледачі хачапурі або коржик з сиром на сковороді

Найзнаменитіші сирні коржики – це, звичайно, хачапурі з грузинської кухні. Їх печуть з дріжджового або листкового тіста і начиняють імеретинським сиром. Втім, «наповнювач» для класичних хачапурі може бути й іншим – картопляним, м’ясних, яєчним. А я зараз розповім, як приготувати сирну млинець на сковороді, яку теж називаю хачапурі, але насправді до традиційної грузинської кухні вона не має відношення. Зате така коржик чудово підходить до чаю і кави на сніданок, або замінить хліб за обідом – її можна подавати і з першими, і з другими стравами. Секрет рецепта в тому, що сир закладається в тісто. А начинка може бути будь-який інший. Для неї гарні такі варіанти, як м’ясний фарш, шинка або просто ковбаса.

Ще одна перевага «ледачих хачапурі» в тому, що не потрібні дріжджі для тіста.

На приготування сирних коржів на сковороді йде 10-15 хвилин, а з перелічених тут інгредієнтів виходить приблизно 5 порцій.

Інгредієнти:

  • кефір – 1 склянка;
  • борошно – 2,5 склянки;
  • сир – 200 г;
  • цукровий пісок – 0,5 ч. ложки;
  • сіль – 0,5 ч. ложки;
  • сода – 0,5 ч. ложки;
  • ковбаса для начинки.
  • У миску вливаєте кефір і додаєте до нього сіль, цукровий пісок і соду. Все перемішуєте.

    Сир натираєте на дрібній тертці, щоб за обсягом вийшов 1 склянку.

    Потім склянку натертого сиру додаєте в миску і перемішуєте.

    До отриманої маси всыпаете борошно невеликими порціями, щоб вийшло тісто.

    Тісто повинне вийти пишне і ніжне. Поділяєте його на 5 рівних частин, з яких і будете пекти коржі

    Далі розкатуєте одну частину тіста в товстий пласт і покладіть на середину начинку з ковбаси, натертої на тертці або дрібно порізаної. Ковбаса для коржі підійде будь-яка, яка у вас є і варена та копчена. В начинку можна також використовувати сир інших сортів. Хоча і без начинки коржик буде смачна і ситна.

    Тепер завертаєте краю коржі до центру, щоб начинка не випала.

    Перевертаєте коржик і трохи придавливаете качалкою, щоб начинка розподілилася по всій коржику. Потім змащуєте рослинним маслом сковороду і смажите корж на середньому вогні з одного боку, поки там не з’явиться рум’яна кірочка.

    Потім перевертаєте на інший бік і теж прожариваете.

    Таким чином смажите всі п’ять коржів. З пилу, з жару це просто смакота, але і в охолодженому вигляді теж дуже навіть нічого. Приємного апетиту!

    Травень 6th, 2016 by

    Варто почитати: