Лазанья з фаршем і грибами

Лазанья з фаршем і грибами

Готувати і є лазанью – одне задоволення. Ваші близькі неодмінно оцінять ваші кулінарні здібності, якщо ви приготуєте їм на вечерю таке блюдо!

Для тіста:

– 340 г борошна;
– 2 яйця;
– сіль.

Для начинки:

– 350 г свино-яловичого фаршу;
– 300 г печериць;
– 4 помідори;
– 200 г твердого сиру;
– 1 морква;
– 2 цибулини;
– перець і сіль.

Для соусу бешамель:

– 1 ст. л. борошна;
– 450 мл молока;
– 70 гр. вершкового масла;
– сіль, перець, мускатний горіх.

1. Збираємо всі інгредієнти для приготування лазаньї з м’ясом і грибами і приступаємо.

IMG_7078

2. У глибоку ємність просіваємо борошно, щоб вона наситилася киснем.

IMG_7080

3. Вбиваємо 2 яйця, додаємо сіль за смаком.

IMG_7083

4. І замішуємо круте, але еластичне тісто. Може знадобитися трохи теплої води. Потім загортаємо тісто в харчовій олиэтилен і залишаємо «відпочити» при кімнатній температурі приблизно на 1 годину.

IMG_7085

5. А поки займемося приготуванням начинки для лазаньї з фаршем і грибами. Подрібнюємо цибулю та нарізаємо моркву соломкою або натираємо на крупній тертці.

IMG_7124

6. Обсмажуємо фарш на сковорідці з олією.

IMG_7127

7. Окремо обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору.

IMG_7129

8. Дрібно нарізаємо печериці.

IMG_7131

9. Помідори бланшируем і подрібнюємо в пюре за допомогою блендера.

IMG_7132

10. До м’ясного фаршу додаємо обсмажені цибулю з морквою, томатне пюре і гриби.

IMG_7135

11. Все перемішуємо і тушкуємо до готовності приблизно півгодини на повільному вогні.

IMG_7144

12. Тепер готуємо соус бешамель. Для цього на сковороді розтоплюємо вершкове масло.

IMG_7146

13. Всипаємо борошно і відразу ж починаємо інтенсивно перемішувати, щоб не утворилося грудочок.

IMG_7148

14. Потім доводимо суміш до кипіння,

IMG_7150

і як тільки вона закипить, додаємо молоко і додаємо мускатний горіх, сіль і перець за смаком. Варимо на повільному вогні до загусання, але до кипіння не доводимо.

IMG_7152

15. Вже «свіже» тісто розкочуємо тонким шаром і нарізаємо за розмірами вашої форми для запікання.

IMG_7142

16. Сир натираємо на крупній тертці.

IMG_7137

17. Тепер починаємо збирати м’ясну лазанью з грибами. Форму для запікання злегка змащуємо олією і викладаємо лист тіста.

IMG_7154

18. Зверху викладаємо начинку.

IMG_7155

19. Поливаємо соусом бешамель.

IMG_7157

20. Посипаємо тертим сиром.

IMG_7159

21. Так повторюємо до тих пір, поки не закінчаться інгредієнти. Взагалі у цієї італійської лазіння повинно бути не менше чотирьох шарів. Останній лист тіста полити соусом і посипати сиром.

IMG_7162

22. Ставимо в духовку і запікаємо 40-50 хвилин при 180 градусах.

IMG_7190

23. Потім дістаємо нашу лазанью з печерицями, розрізаємо на порційні шматки і подаємо на стіл!

Лазанья з фаршем і грибами

Приємного апетиту!

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: