Курячі зрази з грибами

Зрази – страва польської, української, білоруської та литовської кухні, що представляє собою котлету або м’ясний рулет з начинкою. Зрази готують з відбитого яловичого м’яса, м’ясного фаршу курячого фаршу, картопляного і горохового пюре і т. д. В якості начинки використовуються різноманітні овочі, варені яйця, гриби, м’ясний фарш, каші і т. д.

Склад:

• куряче філе – 500 г;
• гриби шампіньйони – 200 г;
• білий хліб – 50 г;
• молоко – 100 мл;
• яйце – 1 шт.;
• майонез – 1 ст. л.;
• зелень петрушки – кілька гілочок;
• рослинна олія;
• панірувальні сухарі;
• борошно;
• мелений чорний перець;
• сіль.

Рецепт приготування:

1. Гриби ретельно вимити, дрібно нарізати і обсмажити в 1 ст. л. олії приблизно 15 хвилин. Додати мелений чорний перець, сіль і смажити ще 5 хвилин. Дати охолонути.

2. Хліб нарізати великими шматочками і замочити в теплому молоці. Курку крупно нарізати і разом з хлібом подрібнити в однорідну масу за допомогою кухонного комбайна або м’ясорубки. В отриману масу додати яйце, перець, сіль, майонез і все ретельно перемішати.

3. Петрушку вимити, дрібно нарізати і змішати зі смаженими грибами.

4. З курячого фаршу зробити мокрими руками невеликі коржі, викласти їх на злегка посипану борошном обробну дошку, і на кожен коржик покласти по 1 ч. л. грибної начинки.

5. У тарілку насипати панірувальні сухарі. Коржі згорнути конвертиком і обваляти з усіх сторін в панірувальних сухарях.

6. Розігріти на сковороді олію і смажити зрази з усіх боків до утворення рум’яної скоринки.

На гарнір можна подати картопляне пюре, відварений рис, овочевий салат.

Результат:

Квітень 29th, 2016 by

Варто почитати: