Курячі кульки в томатному соусі

Дивні курячі кульки з овочами приваблюють не тільки дорослих гостей за святковим столом, але і маленьких гурманів. Яскраве та оригінальне оформлення цієї страви завжди привертає увагу і відмінно підходить і для щоденних трапез, і для фуршету, і для торжества!

Курячі кульки в томатному соусі – рецепт

Інгредієнти:

  • курячий фарш 700 грам;
  • червоний перець (солодкий) 1 штука;
  • цибуля пір’яний зелена 1 пучок;
  • морква 1 штука;
  • яйце куряче 2 штука;
  • 2ст. ложки кетчупу;
  • 1ч. ложка коріандру;
  • 1ст. ложка круглого рису;
  • паніровані сухарі 2ст. ложки;
  • масло оливи 2 ст. ложки.

Приготування:

1. Овочі очистіть, потім вимийте. Моркву натріть дрібно, перець розділіть на дрібні кубики, цибулю подрібніть. У великій чашці змішайте фарш, підготовлені овочі, яйця і спеції. У процесі вимішування компонентів додайте хлібні сухарі.

2. Рис відваріть до середньої готовності, додайте до фаршу разом з кетчупом. Ще раз перемішайте і сформуйте кульки. Обсмажте на сковороді з застосуванням оливкової олії, а потім влийте до них пів склянки води і тушкуйте під кришкою близько 20 хвилин.

3. Для приготування томатного соусу необхідно змішати томатну пасту (3ст. ложки), розтоплене масло (50гр), вода (50мл), та приправи з сіллю за смаком. Доведіть суміш в сотейнику до кипіння, а потім остудіть і додайте подрібнену зелень петрушки.

4. Подавайте кульки на окремому блюді зі шпажками, а соус в окремій ємності.

Ця закуска буде гармонійно поєднуватися з молодим фаршированим картоплею.

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: