Курка, запечена з картоплею і з грибами – справжній делікатес, а все тому, що запікається вона не з печерицями, а з грибами синеножками або як їх ще називають більш правильно – рядовка, так як ростуть вони рядками на пасовищах і луках, по краю лісу або на сонячних галявинах.
Вибачте за вульгарність, але гриби обалденние, набагато смачніше печериць і не має значення, як їх готувати: смажити, запікати або варити з них супи. В запеченому вигляді курка і рядовка добре поєднуються і відмінно доповнюють один одного, а вершки роблять це блюдо дуже ніжним.
Склад:
Точної заходи для інгредієнтів немає, тому продукти можна брати стільки, скільки здасться потрібне.
Курка – краще брати молоду птицю;
Гриб рядовка;
Картопля;
Часник;
Гірчиця;
Майонез;
Вершки;
Сир пармезан – краще всього підходить для цієї страви, але його можна замінити будь-яким іншим твердим сортом.
Рецепт приготування:
Як приготувати запечену курку з грибами і картоплею:
Часникові зубки дрібно покришити, так він більше віддасть блюду свій аромат.
Птицю розібрати на шматочки.
У невеликій чашці змішати сіль, майонез, гірчицю і часник.
Шматки курки, змащуючи отриманою сумішшю, укласти в жаростійкий посуд.
Рядовки порізати шматками, укласти на курку.
Далі порізати картоплю великими часточками і розкласти поверх грибів, залити все вершками і поставити в попередньо розігріту духову шафу.
Спочатку запікати при закритій кришці 35 хвилин, температура 180 градусів. Далі кришку зняти і при цій же температурі готувати не довше 10 хвилин.
Поки курка з грибами запікається в духовці потрібно натерти сир, пармезан натирається легко, а ось більш м’який сорт можна спочатку потримати в морозилці, після його буде набагато легше пропустити через тертку.
Через 10 хвилин дістати запечене блюдо з духовки, засипати добре пармезаном, повернути назад в духову шафу і почекати поки сир не перетвориться в апетитну скоринку.
Краще всього запечену курку з грибами і картоплею подавати з крупно нарізаними свіжими овочами, чим більше – тим краще.
Результат: