Курка запечена з картоплею і грибами рецепт з фото

Курка, запечена з картоплею і з грибами – справжній делікатес, а все тому, що запікається вона не з печерицями, а з грибами синеножками або як їх ще називають більш правильно – рядовка, так як ростуть вони рядками на пасовищах і луках, по краю лісу або на сонячних галявинах.

Вибачте за вульгарність, але гриби обалденние, набагато смачніше печериць і не має значення, як їх готувати: смажити, запікати або варити з них супи. В запеченому вигляді курка і рядовка добре поєднуються і відмінно доповнюють один одного, а вершки роблять це блюдо дуже ніжним.

Що потрібно, щоб приготувати курку з грибами:

Склад:

Точної заходи для інгредієнтів немає, тому продукти можна брати стільки, скільки здасться потрібне.

Курка – краще брати молоду птицю;

Гриб рядовка;

Картопля;

Часник;

Гірчиця;

Майонез;

Вершки;

Сир пармезан – краще всього підходить для цієї страви, але його можна замінити будь-яким іншим твердим сортом.

Як приготувати курку, запечену з картоплею:

Рецепт приготування:

Як приготувати запечену курку з грибами і картоплею:

Часникові зубки дрібно покришити, так він більше віддасть блюду свій аромат.

Птицю розібрати на шматочки.

У невеликій чашці змішати сіль, майонез, гірчицю і часник.

Шматки курки, змащуючи отриманою сумішшю, укласти в жаростійкий посуд.

Рядовки порізати шматками, укласти на курку.

Далі порізати картоплю великими часточками і розкласти поверх грибів, залити все вершками і поставити в попередньо розігріту духову шафу.

Спочатку запікати при закритій кришці 35 хвилин, температура 180 градусів. Далі кришку зняти і при цій же температурі готувати не довше 10 хвилин.

Поки курка з грибами запікається в духовці потрібно натерти сир, пармезан натирається легко, а ось більш м’який сорт можна спочатку потримати в морозилці, після його буде набагато легше пропустити через тертку.

Через 10 хвилин дістати запечене блюдо з духовки, засипати добре пармезаном, повернути назад в духову шафу і почекати поки сир не перетвориться в апетитну скоринку.

Краще всього запечену курку з грибами і картоплею подавати з крупно нарізаними свіжими овочами, чим більше – тим краще.

Результат:

Квітень 27th, 2016 by

Варто почитати: