Курка, запечена в рукаві рецепт з фото

Сьогодні ми з вами приготуємо курку, запечену в рукаві. Переваги такого прийому в тому, що курка залишається соковитою, м’якою, з хрусткою скоринкою. А ваша духовка при цьому буде чистою.

Для приготування курки, запечена в рукаві, нам будуть потрібні наступні продукти:

Склад:

Курка охолоджена – 1 штука;

Майонез;

Приправа для курки;

Сіль;

Рукав для запікання в духовці.

Як приготувати курку, запечену в рукаві:

Рецепт приготування:

Перш ніж приступити до приготування нашої птиці, видаляємо з неї всі пір’я і кілочки. Потім за допомогою газового пальника осмаливаем курку з усіх боків, щоб не залишилося ні однієї пушинки. Ця процедура необхідна, щоб курка не була «в пушку». Тепер під теплою проточною водою ми її ретельно відмиваємо від кіптяви і бруду. Коли всі процедури будуть закінчені, ми курку обтираем бавовняним рушником і перевіряємо на наявність пуху та пір’я (адже ми не хочемо, щоб наша пташка була неохайною), що залишилися видаляємо за допомогою пінцета. Ось тепер курка готова до подальшого приготування.

У невеликій мисці готуємо соус. Викладаємо в неї майонез, сіль і приправу, все ретельно змішуємо. Готовим соусом натираємо курку.

Спочатку небагато, адже якщо відразу багато намазати, буде незручно укладати курку в рукав. Рукав для запікання буває різний. Є вже відміряні відрізки, невеликі по довжині, в які не завжди може поміститися курка, особливо якщо вона велика. Тому краще купувати рукав в рулоні і самим відрізати потрібну довжину по необхідності. Зазвичай виробники вказують розмір і довжину рукава. Далі ми відрізаємо потрібну довжину від рулону з запасом на зав’язування. З одного боку зав’язуємо рукав (зазвичай в упаковці є невеликі відрізки дроту в обплетенні з жаростійкого пластику або поліетиленові зав’язки). Укладаємо в рукав курку. Зверніть увагу, що на одній стороні рукава є невеликі, ледь помітні дірочки – ось ця сторона повинна бути зверху. Вони там для того, щоб при випіканні виходив зайве повітря. Тепер намазуємо курку соусом, що залишився. Щільно навколо неї притискаємо рукав і зав’язуємо його з іншого боку.

Кладемо курку на деко і ставимо в духовку. Виставляємо Температуру 220 градусів. Курка буде готова тоді, коли вона придбає гарний засмажений колір.

Результат:

Квітень 26th, 2016 by

Варто почитати: