Курка, запечена в духовці з яблуками рецепт з фото

Хочете приготувати щось швидке, ситне, смачне на вечерю? Пропонуємо вам запекти курку в духовці з яблуками. Виходить зовсім не повсякденне, а більше нагадує святковий, страву. Загалом, хочете здивувати своїх рідних і близьких, не кажіть, що ви приготували курку, запечену в духовці, тільки в цілях економії часу.

Що потрібно, щоб приготувати курку, запечену в духовці:

Склад:

Курка вагою 1100-1300 грам;

Чайна ложка приправи для курки;

100 грам майонезу;

100 грам кетчупу;

2 яблука;

Дрібна картопля;

Сіль.

Як приготувати курку, запечену в духовці:

Рецепт приготування:

У невеликій мисці змішаємо приправу для курки, майонез, кетчуп, сіль. Сіль кладемо з урахуванням того, що у приправи для курки, майонез і кетчупі сіль вже є.

Добре помиємо курку. Якщо тушка у вас заморожена, попередньо розморозьте її при кімнатній температурі, а потім помийте. Обов’язково добре промийте курку зсередини. Яблука вимийте, розріжте кожне на 4 частини і вкладіть всередину курки через отвір зверху.

Добре натріть курку соусом зовні і зсередини.

Помийте і очистіть від шкірки картоплю. Краще всього, брати дрібні картошинки, їх не потрібно розрізати. З круглим картоплею курка, запечена в духовці виходить набагато красивіше. Покладіть картоплю в миску з соусом, що залишився і добре перемішайте. Вже пора розігріти до 200 градусів духовку, скоро будемо ставити в неї нашу курочку.

В жаровню по центру покладіть курку з яблуками, а по краях викладіть картоплю. Курку прибираємо в духовку на 50 хвилин.

найголовніше, щоб утворилася золотава скоринка. Якщо її немає, смажте курку ще. Сік, який буде стікати з м’яса, наситить картоплю, вона вийде дуже смачною.

Обробити гарячу курку на шматки і подавайте до столу з картоплею.

Курка, запечена в духовці з яблуками рецепт з фото від Мазаевой Ольги.

Результат:

Квітень 21st, 2016 by

Варто почитати: