Курка з паприкою

Якщо думаєте, що приготувати на вечерю – курка з паприкою буде гідним вибором. Як відомо, м’ясо птиці добре засвоюється і додає сил організму, так як в ньому містяться залізо, калій, фосфор, магній і вітаміни.

Так як паприка добре поєднується майже з усіма продуктами (м’ясними, овочевими, рибними, молочними), її часто додають в багато рецепти, наприклад, гуляш вона є самою головною спецією. Незалежно від того, є чи паприка пекучої або тільки злегка гоструватої, але в будь-якому разі вона має солодкуватий смак.

Рецепт приготування курки з паприкою.

Склад:

Половина тушки курки;

Паприка мелена – 2 ст. ложки;

Помідор – 2 шт.;

Половина лимона;

Зелений перець – 2 плоду;

Червоний перець – 2 плоду.

Як приготувати курку з паприкою:

Рецепт приготування:

Полутушку розділити великими шматками, промити і обсушити паперовою серветкою.

Паприку змішати з сіллю і отриманою сумішшю натерти шматки курки, дати постояти хвилин 5

і після обсмажити так, щоб курка придбала рум’яний колір.

У перцю вирізати перегородки з насінням і нарізати його на великі пластинки.

Помідори нарізати на великі шматочки.

В глибокій чаші змішати шматки курки і шматочки овочів, приправити за бажанням перцем і сіллю, а так само полити соком лимона.

Перекласти в жароміцний посуд і запекти курку з паприкою до готовності при температурі 180 градусів.

Підказка

Якщо є бажання, то паприку можна заготовити самим. У червоного перцю видалити насінники, обполоснути порожні плоди водою і залишити їх высушиваться. Коли перець стане досить сухим і почне ламатися, його треба потовкти в ступі і перекласти в будь темну упаковку. Зберігати в прохолодному, що не пропускає світло, місці.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: