Курка в вершках під цибулевої шубою рецепт з фото

Куряче м’ясо є одним з найпопулярніших продуктів використовуються у багатьох дієтах, воно має відмінний смак і високо цінується прихильниками здорового харчування за вміст легкозасвоюваних, високоякісних білків, а так само вітамінів, мінералів і амінокислот. Особливо варто відзначити той факт, що куряче м’ясо містить мінімальну кількість холестерину, в цьому він поступається тільки рибі.

Будь-яке м’ясо корисно, але на відміну від інших видів м’яса куряче містить більше фосфору і калію. Проте є і мінус — куряча шкірка містить багато жирової тканини, тому перед приготуванням її необхідно видалити.

М’ясо курки містить вітаміни А, Е, В (В2, В6, В12), при цьому в ньому немає вуглеводів.

Пропоную нескладний рецепт приготування курячого філе. М’ясо виходить дуже соковитим, набуває чудовий вершковий смак, а цибульна шуба надає страві особливу пікантну нотку.

Щоб приготувати курку з вершками потрібно:

Склад:

Куряче філе, 4 шт

Цибуля ріпчаста, 1 велика головка

Яйце, 1 шт

Вершки (жирність 20%), 200 мл

Сіль і спеції за смаком

Панірувальні сухарі

Рослинна олія для обсмажування

Як приготувати курку з вершками:

Рецепт приготування:

Якщо ви використовуєте заморожену птицю, її необхідно попередньо розморозити при кімнатній температурі. Не розморожуйте м’ясо в гарячій воді або в мікрохвильовій печі — при розморожуванні такої швидкої філе може не розморозитися повністю і середина залишиться твердою, а значить м’ясо не приготуватися як слід.

Куряче філе ретельно вимити, викласти на обробну дошку і трохи відбити спеціальним молотком. Кожен шматок м’яса натерти сіллю за смаком і обваляти в панірувальних сухарях, не шкодуйте панірування, від її кількості буде залежати який вийде скоринка при обсмажуванні.

3. Викласти в підготовлену курку в попередньо розігріту сковороду і обсмажити на сильному вогні з обох сторін, головне щоб з’явилася рум’яна кірочка

Через 10-15 хвилин додати в сковороду 150 мл вершків, зменшити вогонь, накрити кришкою і тушкувати курку 10 хвилин не перевертаючи

5. Цибуля очистити, вимити і порізати півкільцями. Викласти нарізану цибулю в окрему миску, туди ж розбити одне яйце, додати вершки і спеції за смаком, ретельно перемішати

Форму для запікання змастити олією, духовку попередньо розігріти до 200 градусів

7. Викласти у форму обсмажене філе, зверху накрити цибулевої «шубою» і поставити форму в духовку. Запікати протягом 30-40 хвилин, поки цибуля не підрум’яниться

Дістати готову курку з духовки, дати трохи охолонути, перекласти на тарілки і подати до столу. Як гарнір до цього блюда добре підійде відварний рис, спагетті, овочеві салати

Результат:

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: