Курка в сметанному маринаді з часником

Склад:

Курка – 1 шт.

Молодий часник – 0,5 пучка (стебла або живці)

Сметана – 1 ст.

Сіль – за смаком

Куркума – 1 ст. л.

Також для приготування курки в сметанному маринаді нам знадобиться рукав поліетиленовий кухонний помічник. Можна запікати не тільки цілу курку в рукаві, але і оброблену на порційні шматки. Який би спосіб приготування ви не вибрали, слід пам’ятати, що ціла тушка курки запікається на 15-20 хвилин довше, ніж птах, порізана на порції.

Рецепт приготування:

Курку промиваємо, виймаємо нутрощі (з них можна приготувати інші страви). Ми готуємо домашню курку, тому потрібно ретельно перевірити, чи добре вона общипана.

В окремій мисочці робимо маринад: кладемо сметану, сіль і куркуму. Якщо ви не любите куркуму, можна використовувати будь-яку іншу приправу – той же чорний мелений перець або суміш трав.

Розмішуємо інгредієнти маринаду рукою. Відразу ж черпаємо трохи маринаду і наносимо на курку.

Змащуємо маринадом курку і зовні, і всередині. Залишки маринаду просто викладаємо всередину тушки. Щоб курка увібрала в себе ароматний маринад, нам потрібно на півгодини поставити її в холодильник. Добре, якщо при цьому птах лежить у глибокій посудині, накритою кришкою (щоб не пересихала).

Через півгодини дістаємо курку з холодильника і фаршируємо її молодим зеленим часником, попередньо промитим і нарізаним на шматочки довжиною 4-5 див Весь часник закладаємо всередину тушки.

Відрізаємо приблизно 50 см рукава для запікання і всередину кладемо курку в маринаді. Потім кліпсами або звичайними господарськими гумками затягуємо рукав з двох сторін – так, щоб він за формою нагадував цукерку.

Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо в неї курку в рукаві і запікаємо протягом години. Після цього відкриваємо духовку, вспарываем верхню центральну лінію рукави і знову ставимо птицю в духовку на 15 хвилин. Там у напіввідкритому рукаві вона підрум’яниться.

Результат:

Курка в сметанному маринаді готова! Перед подачею на стіл її слід полити соком, який утворився в рукаві.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: