Курка в помідоровому соусі

Томатний соус – дуже популярна добавка до їжі, якої можна чудово доповнити гарніри і м’ясні страви. Соус найчастіше готують з томатної пасти, розводячи її водою: такий рецепт, звичайно, виправдовує себе, але і значно поступається соусу зі свіжих помідорів. Тому влітку і восени, коли є свіжі помідори, краще готувати підливку з них.

Склад:

Курка – 1 шт;
Помідори – 5 шт;
Часник – 2-3 головки;
Рослинна олія;
Сіль – за смаком;
Приправа хмелі-сунелі.

Рецепт приготування:

1. Першим ділом, потрібно обробити курку. Ділимо її на порційні шматки ніжки, крила, грудинку і так далі. Потім готуємо маринад, в якому м’ясо має полежати деякий час. В окрему тарілку насипаємо приправу хмелі-сунелі (для невеликої курки вистачить половини пакетика) та кілька великих дрібок солі. Перемішуємо ці інгредієнти між собою і натираємо ними кожен шматочок курки. Потім чистимо зубчики часнику і пропускаємо їх через часникодавку. Отриманої часниковою кашкою натираємо кожен шматок курки поверх приправ. Порції м’яса складаємо в глибоку миску і ставимо в холодне місце мінімум на півгодини.

2. Поки курки вбирає в себе аромат маринаду, приступимо до приготування підливи з помідорів. Всі помідори добре промиваємо і очищаємо від шкірки. Тільки таким чином ми зможемо отримати ніжний соус. Іноді для приготування такої підливи господині використовують консервовані помідори, які вже продаються без шкірки. Але перевага нашого соусу саме у свіжих помідорах. Отже, знявши шкірку з овочів, розрізаємо їх на невеликі шматки.

3. Закладаємо помідори в чашу кухонного комбайна і подрібнюємо до стану однорідної кашки. Відставляємо заготівлю соусу в бік: вона нам знадобиться трохи пізніше.

4. Курка вже замаринувалась, тому можна обсмажувати її. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо трохи олії і викладаємо всі шматочки курки смажитися до золотистої скоринки з двох сторін.

5. Після того, як м’ясо обсмажиться, можемо ставити на маленький вогонь каструлю з товстим дном, наливати в неї олію і викладати курку зі сковорідки. Поверх шматочків курки наливаємо кашку з помідорів.

6. Солимо блюдо (курку ми обтирали сіллю, а ось соус з помідорів вийшов несолоний) і накриваємо кришкою. Тушкуємо курку протягом 30-40 хвилин до повної готовності.

Курка в помідоровому соусі готова! Подавати її потрібно в гарячому вигляді до будь-якого гарніру: картоплі, макаронів або каш.

Результат:

Квітень 28th, 2016 by

Варто почитати: