Курка в кефірно-імбирному маринаді рецепт з фото

М’ясо птиці вважається пісним і дієтичним, а це, як ми знаємо, дуже важлива складова здорового харчування, корисний і смачний джерело легкозасвоюваних білків, вітамінів і жирних кислот. Тушку птиці по живильній цінності поділяють на біле (грудка) і темне (ніжки) м’ясо. У білому м’ясі міститься мала кількість жиру ,тоді як темне багате залізом і іншими корисними мікроелементами.

Якщо ви вирішили перейти на здорове харчування, то пора подружитися з птахом як слід. Дуже помиляються ті, хто вважає, що правильно приготувати курку можна лише у відвареному вигляді. Насправді таких способів дуже багато, і сьогодні ми будеи готувати курочку в маринаді з кефіру і імбирного кореня. Вживання в їжу кореня імбиру (в якому вигляді) сприяє розщепленню жирів, прискорення метаболічних процесів в організмі, а отже, зниженню ваги.

Щоб приготувати таку соковиту і рум’яну курочку зовсім не потрібно бути майстер-шефом. Готувати її дуже просто, достатньо лише приготувати пікантний маринад і гарненько замаринувати птицю.

Можна використовувати будь-які частини курки: філе, філе, крильця, ніжки, цілу курку нарешті, але я вирішила приготувати курячі стегенця на кісточці. Крім того, мені знадобилися сіль ,перець, мускатний горіх (мелений), корінь імбиру і кефір.

Що потрібно, щоб приготувати курку в кефірно-імбирному маринаді:

Склад:

курячі стегенця на кісточці;

сіль;

перець;

мускатний горіх (мелений);

корінь імбиру і кефір.

Як приготувати курку в кефірно-імбирному маринаді:

Рецепт приготування:

Насамперед курячі стегенця потрібно помити, видалити пір’я, якщо де трапляються, скласти м’ясо в глибоку миску і відразу залити кефіром. Скільки потрібно кефіру, сказати складно. Все залежить від того, яка кількість м’яса ви хочете готувати. На 700 грамів м’яса мені знадобилося 250 грамів кефіру.

Тепер додаємо спеції. Солимо курку, а так само приправляємо її мускатним горіхом.

Тепер беремо корінь імбиру. Відрізаємо невеликий шматочок від усього кореня, очищаємо його від шкірки і натираємо на дрібній тертці. Корінь імбиру має волокнисту структуру, тому разом з кашкою і соком у вас вийде і суміш перетертих волокон. Не прагніть їх видалити, після запікання курки в духовці ці волокна стануть м’якими і не доставлять незручностей при трапезі.

Тертий імбир відправляємо до курки. Тепер потрібно злегка помасажувати» курячі стегенця, щоб імбир і імбирний сік просочили їх.

Додаємо за смаком перець і залишаємо курку маринуватися на один — півтора години.

Духовку розігріваємо до температури 200 градусів. Форму застеляємо фольгою або пергаментним папером. Звичайно, цього можна й не робити, але мені, ледарці, потім лінь мити форму. Застланную форму змащуємо жиром або рослинним маслом.

Шматки м’яса викладаємо у форму. Щоб у м’яса вийшла рум’яна хрустка скориночка, перед тим, як помістити її в духовку, проколіть шкіру в декількох місцях виделкою або зубочисткою.

А зверху рясно поливаємо все кефірно-імбирним маринадом. Відправляємо форму з курячими стегенцями в духовку на 15 хвилин, а потім зменшуємо температура до 180 градусів і ещез апекаем протягом 30 хвилин.

Готову курочку виймаємо з духовки. Вийшло дуже м’яке ,ароматне і ніжне м’ясо. А головне, дуже смачне.

як гарнір підійде розсипчастий рис, картоплю чи інші запечені овочі.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: