Курка у вершковому соусі, запечена в духовці

Якщо у вас зовсім немає часу на готування, не поспішайте купувати напівфабрикати, не відомо з чого виготовлені. Я пропоную вам приготувати дуже смачну курку у вершковому соусі. Готується вона дуже швидко, на підготовку буквально п’ять хвилин, ну і годину в духовці. Поки курка у вершковому соусі буде готуватися, ви приведете себе в порядок, сходіть в душ і трохи відпочинете після роботи.

Якщо вам потрібно приготувати курку швидко, спробуйте виставити температуру в духовці на 200 градусів, а форму для запікання обернути фольгою. Тоді заощадите час. Так само, можете курку порубати на дрібні шматочки. Курка під фольгою у вершковому соусі готується близько 20-25 хвилин, залежно від величини шматків.

Що нам потрібно, щоб запекти курку у вершковому соусі:

Склад:

2 курячих стегенця;

2 плавлених сырочка (кожен вагою 70-80 грам);

250 мілілітрів справжніх вершків з жирністю 20%;

Сіль;

Спеції;

Зерна червоного граната;

Кілька кружечків свіжого огірка.

Як приготувати курку в вершковому соусі:

Рецепт приготування:

Беремо стегенця і добре промиваємо їх. Якщо вони заморожені – не розморожуйте, просто збільшіть час приготування на 10-15 хвилин. Якщо потрібно готувати швидко, ріжемо стегенця на частини, в цьому вам допоможе гострий ніж. Ріжте там, де розташований згин курячої ніжки. Тепер готуємо вершки і сир. Розігріваємо духовку. Якщо у вас є час на приготування курки в вершковому соусі, гріємо до 180 градусів, якщо треба швидше, то готуємо фольгу і розігріваємо духовку до 200 градусів.

Ламаємо сир невеликими шматочками, заливаємо вершками і мельчим блендером в однорідну масу, це і буде наш вершковий соус.

Додаємо дрібної солі. Зовсім небагато, тому що плавлений сир він і так солоний. якщо ви посоліть саму курку і залишити її хвилин на 10, щоб просочилася, соус взагалі можна не солити. Додайте спеції і знову увімкніть блендер, щоб все перемішати.

Кладемо курку в жаровню, сковороду або будь-яку іншу форму, яку можна поставити в духовку. Вона не повинна бути занадто великою. Маслом форму не мажемо, жиру і так буде достатньо, дієтичним це блюдо не назвати.

Тепер заливаємо курку соусом і відправляємо в розігріту духовку. Якщо з фольгою і на 200 градусів, то на 25 хвилин, якщо без фольги і на 180, то на годину. Підрахуйте час, щоб почати варити гарнір. Я варила рис в мультиварці, він там вариться 45 хвилин, ось і відразу поставила його.

Коли гарнір буде готовий, розкладіть його по тарілках, зверху полийте вершковим соусом і покладіть шматок курки. Прикрасити зернами граната і скибочками огірка. Подавайте до столу відразу ж, з пилу – з жару.

Готувала курку у вершковому соусі Ольга Мазаєва.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: