Курка на пару в мультиварці

Пропонуємо вашій увазі смачний рецепт курячих стегенець в мультиварці.

М’ясо курки стало частим гостем на наших обідніх столах, а все, тому що курка – це досить доступне м’ясо, швидке і просте у приготуванні, та й,зрештою, користі йому не позичати. Наш сьогоднішній майстер-клас присвячений стегенець – багато хто віддає перевагу саме цій частині, оскільки м’ясо дуже ніжне і соковите, а прикрасивши курячі стегна в мультиварці улюбленими спеціями або соусом, виходить справжній кулінарний шедевр. Рецепт з курячими стегнами дуже простий і при наявності мінімальної кількості продуктів можна отримати максимально смачний результат. Щоб смачні стегенця стали ще і корисним стравою ми будемо готувати на режимі, який рекомендують багато дієтологи і фахівці з правильного харчування, а саме приготування на пару. Даний рецепт курки на пару написаний під мультиварку, але звичайно, щоб приготувати це корисне і поживне блюдо ви можете використовувати і звичайну пароварку або приготувати на плиті закипятив в каструлі воду і встановивши зверху друшляк наприклад. Курячі стегенця в мультиварці дуже просто приготувати, тому такий варіант підійде як зайнятим господиням, так і тим, хто робить тільки перші кроки в кулінарному світі. У будь-якому випадку ніжне, оригінальне і апетитне блюдо вам гарантовано. Отже, приступимо до приготування курячих стегон в мультиварці.

Для приготування курячих стегенець в мультиварці нам знадобиться:

курячі стегенця або гомілки – 4 шт.;

сир твердого сорту – 50-100г;

сметана – 50-100г;

сіль – за смаком;

перець чорний мелений – за смаком;

каррі або інші улюблені спеції для приготування курки – за смаком.

Спосіб приготування курячих стегон:

Підготуємо продукти за рецептом курячих стегон в мультиварці. Оскільки наша страва буде дієтичним, то ми будемо використовувати сметану самої низької жирності, якщо ж калорійність вас особливо не турбує, тоді ви можете використовувати вершки або майонез. Сир потерти на крупній тертці і перемішати зі сметаною, сіллю, перцем і каррі.

Курячі стегенця промиваємо проточною водою, зрізаємо зайві плівки і жир і видаляємо шкіру, по-перше, це знову-таки зменшить калорійність готового страви, а по-друге шкурка не дуже смачна, коли курка приготована на пару. Присипаємо з двох сторін сіллю, чорним меленим перцем і укладаємо в контейнер-пароварку.

Підготовлені курячі стегна змащуємо підготовленої сметано-сирною масою.

В чашу мультиварки (у мене модель Dexdmc-60) наливаємо воду (приблизно 3 склянки) до мінімальної позначки. Контейнер-пароварку вставити в мультиварку і встановити режим «Пар», вибір продукту – м’ясо, час приготування – 30 хвилин. Закриваємо кришку і натискаємо кнопку «Старт». Після того, як пролунає звуковий сигнал про завершення роботи курка на пару з ніжним сиром і ароматними спеціями готова.

Стегенця в мультиварці подавати з улюбленим гарніром з каш, макаронів або просто з овочевим салатом.

Травень 1st, 2016 by

Варто почитати: