Креветки під молочним соусом рецепт з фото

Є страви, які раз приготував і забув, а є ті, які обов’язково потрапляють в список улюбленої їжі. Креветки під молочним соусом, як раз і є те блюдо, яке б їв хоч кожен день.

Ці ракоподібні істоти вважаються одними з найбільш безпечних продуктів харчування і одними з найбільш корисних. Ті поживні речовини, мікроелементи і мінерали, що містяться в креветках, допомагають нашому організму уникати простудних захворювань, підвищувати імунітет, підтримувати гормональний фон в рівновазі.

При покупці креветок свій вибір краще зупинити на не дуже дрібному морепродукте і не варто купувати ті креветки, які продаються на вагу (кожна в окремому крижаному панцирі), кращий вибір – заморожений блок з креветками, від такого товару користі буде більше.

Рецепт приготування креветок під молочним соусом.

Склад:

розморожені Креветки – 500 г;

Молоко – 180 мл;

Невеликий брусок масла вершкового;

Цибулинки – 2 головки;

Борошно – 1 ч. ложка;

Перець мелений;

Олія соняшникова;

Сіль.

Як приготувати креветки під молочним соусом:

Рецепт приготування:

Щоб відварити креветки, потрібно закип’ятити воду, посолити, при бажанні додати в каструлю кмин або кріп. Креветки опустити в киплячу воду на 3-4 хвилини, а потім дати їм настоятися відварі ще хвилин 15. Далі дістати креветки з води, остудити і після зчистити панцир.

Дрібно нарізати цибулю, перекласти в сковороду і злегка обсмажити в соняшниковій олії.

Молоко закип’ятити, потім трохи остудити. Розвести в ньому борошно (борошняні грудочки в соусі не бажані).

Далі тонкою цівкою, постійно помішуючи борошняну масу вилити в сковороду з цибулею.

Додати брусок масла вершкового і знову ж таки, постійно помішуючи, прогріти хвилин 5.

Підготовлені креветки перекласти в сотейник.

Залити молочною сумішшю, поставити на середній вогонь і готувати 3-4 хвилини, не більше.

Креветки під молочним соусом краще всього поєднуються з відварним рисом.

Результат:

Квітень 19th, 2016 by

Варто почитати: