Крабовий суп–пюре рецепт супу з крабових паличок

Різновидів супів може бути дуже багато, серед них окреме місце належить супів-пюре. Крабовий суп-пюре дуже легкий і при цьому неймовірно смачний. Однак готується він зовсім не з крабів, а з доступних всім крабових паличок, що абсолютно не позначається на його смакових якостях.

Інгредієнти для приготування такого ласощі зможе знайти в холодильнику будь-яка господиня, а тому балувати своїх близьких цим блюдом можна хоч кожен день.

Інгредієнти для приготування супу з крабових паличок:

– крабові палички – 300 гр.;

– цибулю ріпчаста – 1 шт.;

– морква – 1 шт.;

– молоко – ? л;

– курячий бульйон – 1 л;

– борошно – 1 ст. л.;

– сіль – за смаком;

– рослинне масло – для смаження;

– зелень петрушки.

Як приготувати суп-пюре з крабових паличок:

Для початку приготуємо бульйон, якщо, звичайно, він ще не готовий. Для цього шматочки курки відварюємо протягом години, злегка присаливаем. Після цього виймаємо з бульйону м’ясо, пропускаємо через сито, щоб прибрати всю пінку і залишки м’яса.

В цей час очищаємо цибулю, промиваємо його від залишків бруду, обсушуємо на паперовому рушнику і нарізаємо. Особливо дрібнити цибуля не потрібно, так як в подальшому його все одно будемо дробити в блендері.

Моркву очищаємо, вимиваємо, обсушуємо на рушник і також нарізаємо шматочками середніх розмірів.

На розігріту на вогні сковороду вливаємо невелику кількість рослинної олії, чекаємо його закипання і обсмажуємо в ньому спочатку цибулю до золотистого кольору, постійно помішуючи (на це буде потрібно 3-4 хвилин), а потім і моркву разом з цибулею, на що піде ще близько 5-ти хвилин.

Тепер нарізаємо крабові палички шматочками.

Відправляємо зажарку, подрібнені крабові палички в блендер, заливаємо всю масу молоком, додаємо 1 ложку борошна. В залежності від того, скільки борошна покласти в суп, буде залежати його густота, тобто чим більше борошна, тим більш густим і наваристим буде суп.

Збиваємо всю масу блендером до отримання однорідної кашки.

Після цього виливаємо збиту масу в бульйон, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння і варимо на повільному вогні протягом 5-ти хвилин.

Зелень петрушки ретельно вимиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і подрібнюємо.

Розливаємо готовий суп-пюре по порційних тарілках і прикрашаємо рубаною зеленню. При бажанні можна готовий суп приправити чорним меленим перцем або іншою улюбленою пряністю.

Суп-пюре з крабових паличок з вершками

Кожна жінка у своїй практиці використовує крабові палички. У 90 % випадків це інгредієнт для салатів. Сьогодні ми спробуємо змінити стереотипний погляд на даний продукт. Отже, готуємо суп – пюре. Повірте, результат Вас приємно здивує!

Для приготування цієї страви нам знадобиться:

– крабові палички або крабове м’ясо – 200 грам;

– одна середня, або дві невеликі цибулини;

– невелика морква;

– корінь петрушки: у мене був сушений, але свіжий, я думаю, буде навіть краще – 1 столова ложка;

– вершки – 60 мл;

– яєчний білок;

– борошно – 20 грам;

– сіль і перець по – смаку.

Рецепт приготування:

Крабові палички попередньо розморозити. Знімаємо з кожної пакувальну плівку і нарізаємо кубиками.

Викладаємо нарізані палички в каструлю, в якій будемо варити наш суп. Заливаємо 700 мл води і ставимо на середній вогонь.

Так як у мене корінь петрушки був сушений, то я додала його в воду до крабовим паличкам, щоб він там разваривался. Попередньо не замочувала, але засипала ще в холодну воду. Якщо корінь у Вас буде свіжий, то нарежете невеликими кубиками і обжарите з іншими овочами.

Цибулини очистити, вимити й нарізати невеликими кубиками.

Морквину очистити, вимити й нарізати кубиками. Краще не терти, так як збивати блендером завжди краще невеликі шматочки, а не стружку.

Викладаємо нарізану цибулю на розігріту сковорідку з невеликою кількістю соняшникової олії.

Пасеруємо цибулю до напівпрозорого стану. Додаємо моркву.

Продовжуємо обсмажувати до готовності овочів. Це займе близько 10 хвилин. Не забуваємо періодично помішувати.

До цього часу вже зварилися наші крабові палички і корінь петрушки.

Викладаємо готові овочі в ємність, яку будемо використовувати для подрібнення блендером. Туди ж за допомогою шумівки кладемо крабові палички.

Зануреним блендером на максимальній потужності доводимо продукти в ємності до стану однорідного пюре.

Повертаємо отриману масу в бульйон, що залишився від варіння крабових паличок, та ретельно перемішуємо.

На добре розігріту суху сковорідку насипаємо борошно. Постійно помішуючи, обсмажуємо її до появи характерного горіхового запаху. Борошно не повинна стати коричневою.

Висипаємо підсмажене борошно в каструлю з супом (суп вже не на вогні) і старанно віночком збиваємо все так, щоб від борошна не було грудочок.

Тепер останній етап. Нам потрібно взяти один білок і відміряти потрібну кількість вершків.

Віночком збиваємо разом вершки і яєчний білок до однорідної консистенції.

До цього часу наш супчик вже злегка остигнув. Вводимо туди вершково – яєчну суміш. Солимо і перчимо по смаку.

Знову добре збиваємо суп віночком до однорідності. Суп-пюре з крабових паличок готовий!

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: