Крабові завитки

Пробували ви коли-небудь крабові палички в тесті? Дуже незвично, пікантно і смачно. Ще зовсім недавно їх використовували, в основному, для приготування салатів і найпопулярнішим вважалося поєднання рису, крабових паличок, яйця, консервованої кукурудзи і майонезу, такий салат йшов нога в ногу з не менш популярним салатом «Олів’є».

Тепер же палички можна зустріти в закусках, перших і других стравах, фаршированими різними начинками і навіть у випічці. Якщо є бажання урізноманітнити домашні страви – приготуйте соковиті крабові завитки.

Склад:

готове листкове тісто – 400г;

суміш сухих трав (вибір на свій смак) – 2 ч. Ложки;

сир твердого сорту – 180 г;

палички крабові – 340 г;

олію соняшникову – трохи для того, щоб змастити деко.

Як приготувати крабові палички у тесті:

Рецепт приготування:

сир Нарізати пластинками так, щоб вони більш-менш підходили за розміром до крабовим паличкам.

Поверхня столу присипати борошном і сухими травами. Розкачати тонко тісто з двох сторін, потрібно, щоб всі спеції «в’їлися» при розкочуванні. Потім нарізати грудку на смужки шириною в сірникову коробку.

Вкласти крабові палички між двома смужками сиру, далі виклавши «споруда» трохи навскоси на стрічку тіста, згорнути рулетиком і перемістити на деко.

Випікати крабові завитки в розігрітій духовці, потрібно щоб вони зарум’янилися, на це піде приблизно півгодини.

Крабові палички у тесті до столу подаються ледь теплими, з будь-якою зеленню.

Кілька порад щодо вибору крабових паличок.

Колір не повинен мати будь-яких жовтих або сірих відтінків, хороший продукт має рівний білий колір з одного боку і рожевий або рожево-червоний з іншого.

Крабочки, саме так в народі називається цей продукт, не повинні бути сморщены або поламані, навпаки, вони повинні мати соковитість, еластичність і легко розгортатися.

Крабові палички не повинні мати стороннього запаху, крім того, властивий крабовому м’яса, інші запахи в продукті не допустимі.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: