Котлети з щуки

На жаль, деякі господині вміють правильно готувати річкову рибу. Великі екземпляри часто володіють неприємним запахом, позбутися якого не вдається навіть при тривалій обробці. До такої рибі відносять і щуку. Однак навіть з дуже великих тушок можна приготувати ніжні, смачні котлети. Важливо лише строго дотримуватися певні вимоги.

Котлети з щуки.

Інгредієнти для котлет з щуки:

• щука вагою близько 3-3,5(можна брати рибу крупніше) кг;
• цибулина – 250гр.;
• 3 яйця (в рецепті використані яйця вищої категорії);
• сіль;
• борошно для обвалювання (можна вибрати манку або сухарі);
• приправа для риби (підійде стандартна приправа для юшки);
• хліб білий – 250 гр.;
• олія для обсмажування.

Інгредієнти для котлет з щуки.

Спосіб приготування рибних котлет з щуки:

1. Щуку промивають у проточній воді і акуратно видаляють луску. Досвідчені рибалки ніколи не використовують для очищення риби ніж. Гострим лезом можна легко пошкодити шкіру.

2. Очищену тушку потрошать, видаляють голову, плавники і хвіст. Щуку розбирають на невеликі шматки і знову промивають у воді. Якщо голову планують використовувати для приготування юшки, потрібно видалити зябра. Зазначимо, що саме нутрощі видають неприємний запах, тому їх слід виймати дуже обережно і уважно.

Щуку розрізаємо на середнього розміру шматки.

3. Шматки риби пропускають через м’ясорубку разом з кістками) з додаванням цибулі.

Нарізаємо цибулю.

Пропускаємо через м'ясорубку шматки риби і цибулю.

4. У фарш висипають приправу і сіль, а потім перемішують.

Висипаємо приправи і сіль, перемішуємо.

5. В рибу додають яйця, а потім вимочені у воді хліб. Усе ретельно вимішують.

Додаємо яйця.

Вимочений хліб.

6. На розпечену сковороду викладають невеликі котлети, попередньо обвалені в борошні або сухарях. Обсмажувати страву слід з двох сторін, періодично закриваючи кришкою.

Викладаємо наші котлети на сковорідку.

7. Котлети із щуки не видають запаху, а діти часто плутають їх із звичайними м’ясними стравами. Рецепт дуже простий і актуальний для численних сімей.

Котлети з щуки готові.

Котлети з щуки.

На гарнір можна подати рис, овочі або картопляне пюре. Тривалість приготування не перевищує 1,5 годин.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: