Котлети в шубі рецепт з фото

Котлети – дуже поширений і частий у приготуванні вид закусок, до будь-якого свята або застілля. Природно, що ніяка ковбаса або гамбургер не зрівняються за смаком з домашніми соковитими котлетами. Пропоную вашій увазі незвичайний і не стандартний підхід до приготування цього м’ясного «ласощі». На вигляд – оригінально, а на смак – пальчики оближеш!

Що потрібно, щоб приготувати котлети в шубі:

Склад:

-4 середні цибулини;

4 великих зубчики часнику;

-500 гр свинячого фаршу обов’язково з жиром;

-5 скибочок білого хліба;

-по 7 столових ложок кунжуту, маку, манки;

-3 яйця;

-олія для смаження.

Як приготувати котлети в шубі:

Рецепт приготування:

Починаємо ліпити котлетки.

Очищаємо від лушпиння цибулю і часник.

Подрібнюємо цибулю з часником в комбайні або на м’ясорубці.

З’єднуємо з фаршем. Гарненько солимо і перчимо.

Замочуємо сухий хліб або батон у кип’яченій воді (можна в молоці). Даємо йому розмокнути хвилин п’ять.

Тим часом готуємо «шубку». Змішуємо кунжут з маком і манкою.

Вичавлюємо хліб від води, подрібнюємо і змішуємо з фаршем. Хліб необхідний для утримання вологи, інакше м’ясо при смаженні стане сухим. А також для збільшення маси, щоб вийшло побільше котлет.

Вбиваємо 3 яйця. Перемішуємо всю масу. Якщо фарш вийшов рідким, можна додати манку, яка вбере в себе зайву рідину.

Формуємо руками котлети, обвалюємо в заготовлених зернах і викладаємо на сковороду, трохи придавлюючи кожну, щоб добре присмажився.

Смажимо на соняшниковій олії, з кожного боку приблизно по 3 хвилини.

Котлетки в зерновий шубці готові. Подавати на стіл можна в будь-якому вигляді. І холодні та гарячі котлети – все-одно смачні. Зерна надають їм вишуканий смак. Оновіть ваше стандартне страва не стандартним чином. Цю ж «шубку» можна використовувати для приготування відбивних.

Результат:

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: