Котлетки з філе минтая рецепт з фото

Котлети, з чого тільки не роблять: з курки, яловичини, свинини, риби, печінки, овочів і навіть фруктів. Готувати їх можна різними способами: на пару, в духовці на сковороді, або просто згасити в соусі. Пюре з котлеткою – це, напевно, одне з улюблених страв дітей і дорослих. Також в ролі гарніру використовують різноманітні крупи, овочеві салати. Пальчики оближеш! Сьогодні я хочу поділитися з Вами рецептом дуже смачненьких котлет, приготованих з риби, а саме з філе минтая. Чому саме минтай? Ну, по-перше, ця риба не жирна і не кістлява (якщо, наприклад, навіть у філе сьомги або хека можуть попастися кісточки, то у минтая їх практично немає). По – друге, котлети не розкисають при смаженні, а їх ніжний смак, полюблять навіть самі примхливі і вибагливі в їжі, діти. Отже, почнемо мабуть.

Для приготування котлет з філе минтая, нам знадобиться:

Склад:

Філе минтая (свіжомороженого) – 800 – 1000 гр.;

Яйце – 1 штука.;

Цибуля ріпчаста – 1 штука.;

Борошно – 100 – 150 грам.;

Хліб білий або батон – 2 – 3 шматочки.;

Масло рослинне для смаження.;

Панірувальні сухарі;

Сіль, перець за смаком.

Як приготувати котлети з минтая:

Рецепт приготування:

Філе минтая попередньо розморожуємо і зливаємо з нього всю воду (лід тане). Потім, за допомогою блендера, перемелюємо рибу в кашоподібну масу. Намагайтеся зробити так, щоб не залишалося великих шматочків. Маса повинна бути однорідною.

Тепер додаємо 1 яйце і шматочки хліба або батона). Коли ми готуємо котлети з свинячого, курячого або яловичого фаршу, то, звичайно, хліб розмочуємо в молоці, а потім додаємо до фаршу. Але так як у нас консистенція риби значно відрізняється по своїй щільності від м’яса, то розмочувати хліб не потрібно, а навіть навпаки, краще буде використовувати скоринки, ніж мякишь. Знову ретельно збиваємо фарш блендером.

Ріпчасту цибулю, чистимо і натираємо на дрібній тертці. Додаємо до фаршу. Солимо, перчимо за смаком. Якщо фарш, досі залишається рідким то можна додати трохи борошна. Він не повинен прилипати до рук. Ретельно перемішуємо.

Панірувальні сухарі висипаємо на тарілку. З фаршу катаємо невеликі котлетки, обвалюємо їх у сухарях і викладаємо на розігріту сковороду (не забудьте налити в неї рослинне масло). Обсмажуємо наші котлетки з двох сторін, до появи золотистої скоринки. Потім, зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати, постійно перевертаючи котлети. Коли м’ясо буде готове, можна вимикати.

Результат:

Квітень 24th, 2016 by

Варто почитати: