Корисні властивості абрикосів

Абрикоси це фрукти овальної форми з яскраво-жовтим забарвленням, схожі на маленьке сонце. Які вітаміни містяться в абрикосі. Вони багаті вітамінами А і С, клітковиною і калієм, але мають низький вміст натрію, насичених жирів і холестерину.

Жовто-оранжевий колір абрикосам надає вміст бета-каротину. Бета-каротин допомагає підтримувати хороший зір і регенерує тканини і нерви. Поряд з іншими вітамінами, сприяє в боротьбі з анемією і підтримує кістки і зуби міцними.
Вітаміни і мінерали, що містяться в абрикосах, допомагають підтримувати здоров’я шлунку, печінки і серця.
Також абрикоси містять волокна, а ще пектин і целюлозу, які володіють природним проносним ефектом, борючись проти бактерій та інфекцій. Вони запобігають розвитку раку товстої кишки та інші хвороби травної системи, керують травленням і не допускають утворення запору.

Абрикоси тонізують нервову систему, допомагають в боротьбі з безсонням, стресом та втомою. Фосфор, що міститься в них, сприяє збереженню пам’яті. В кісточці міститься амігдалин, який використовується в боротьбі з раковими захворюваннями.

Ці помаранчеві соковиті фрукти рекомендуються всім, включаючи вагітних жінок і дітей. А настої, відвари, соки, компоти та варення, виготовлені з них зберігають більшість вітамінів, залізо і калій. Тому не треба втрачати час, а в сезон готувати заготовки на зиму .

Як вибрати правильні абрикоси, підкажуть експерти

Квітень 30th, 2016 by

Варто почитати: