Коньяк: французька легенда

Історія коньяку налічує багато років, все почалося ще при римлянах. Саме вони завезли виноград в місцевість, яка потім стала Францією. Розведення виноградників процвітало, і в XII столітті для виробництва вина була відкрита велика територія, яка називалася Винобль де Пуату. Ці вина експортувались в багато країн. Кораблі за вином приходили в Коньяк (область), де продавалися вина з Бордериеса і Шампані. В наслідок виникли проблеми з експортом: вина було багато, але так як воно було слабоалкогольне, то швидко выдыхалось. Винороби знайшли вихід: застосувавши процес перегонки, вони отримували коньячний спирт (дистилят).

малося на Увазі, що споживачі розбавлять цей спирт, і в підсумку знову отримають вино. Однак сам спирт також сподобався людям. Коньячний спирт стали розбавляти водою, і називався цей напій – брендуайн. У появі ж коньяку, відповідно до історії, головне участь взяв Шевальє де ла Круа.

Він застосував подвійне кип’ятіння, яке повинно було покращити результат після першого кип’ятіння. Згідно з легендою, Шевальє приготував дві бочки такого напою. Перша була випита відразу, але друга простояла в підвалі протягом 15 років.

У підсумку результат вразив Шевальє, напій відрізнявся незвичайним, насиченим смаком. Перші коньячні будинки з’явилися лише в XVII столітті, вони ж налагодили експорт коньяку в інші країни.

З розвитком експорту і зростанням популярності коньяку, змінився і вигляд тари: тепер коньяк почали перевозити в пляшках. Це відбулося в XIX столітті.

Вересень 16th, 2015 by

Варто почитати: