Консервований горошок на зиму в домашніх умовах

Баночка з зеленим горошком власного консервування – просто скарб для кулінара! Адже це і готовий гарнір до м’яса, і обов’язковий інгредієнт новорічного «Олів’є», і незамінна складова омлетів і супів, ну і, звичайно ж, чудова прикраса готового страви.

Тому жарким літом не зайвим буде перейматися про запаси зеленого горошку на зиму.

Консервований горошок в домашніх умовах заготовити просто. Ми підібрали для вас кілька прекрасних варіантів.

Консервований зелений горошок на зиму «Малахітові намисто»

Горошок виходить міцний і розсипчастий.

Інгредієнти:

на баночку 0,5 л)

  • 1,5 літра води,
  • 4 гр. кислоти лимонної;
  • 90 гр. солі,
  • 75 гр. цукру;
  • горох

Приготування:

1. Необхідну кількість гороху очистити, перебрати і промити прохолодною водою. У каструлі закип’ятити літр води з розчиненими в ній 1 ч. ложечки солі і цукру.

2. У киплячий розсіл насипати гороху так, щоб вода повністю покривала. Варити приблизно 15 -25 хвилин до м’якості горошин. Воду злити – вона більше не знадобитися.

3. Горошок викласти в півлітрову стерилізовану банку і залити свіжим розсолом: половину літра води прокип’ятити зі столовою ложкою цукру і ложкою солі. Перед тим, як законсервувати горох, всипати в банку лимонну кислоту.

Ароматний зелений горошок на зиму

Горошок консервується з додаванням лаврового листа, що робить смак страви яскравіше і ароматні.

Інгредієнти:

на баночку 0,5 л)

  • 400 р. зеленого гороху;
  • 1 ч. ложка оцту (9%);
  • 2 листи лавра,
  • 1 ч. ложка солі;
  • 150 гр. води.

Приготування:

1. Горошок очистити, промити, помістити в стерилізовану банку. Додати сіль, лист лавра і оцет.

2. Суміш стерилізувати протягом чверті години. Залити киплячою водою і негайно законсервувати.

Так само рекомендуємо вам подивитися рецепти огірочків на зиму. Куди ж без них?

Квітень 17th, 2016 by

Варто почитати: