Консервовані огірочки

Багато років консервую свої огірочки. Вони завжди виходять дуже смачними, ніжними і хрусткими. Іноді пробую нові рецепти. Але знову повертаюся до своїх. Мій рецепт приготування не хитромудрий, головне правильно приготувати маринад і покласти достатньо спецій.

Закриваю огірки в півтора літрові банки.

1.5 літрова банка

Поміщається в одну банку близько 13 або 15 маленьких огірочків.

13-15 невеликих огірочків - обов'язково помийте їх.

Для приправи беру петрушку, листя і корінь хрону, віночок кропу, не більшу гілочку естрагону і 2 зубчики часнику.

Приправи для засолювання

Приправу разом з огірками накладаю в банку, 2 рази заливаю окропом. Перед заливкою маринаду на огірки вливаю 2 ложки оцту.

Всі інгредієнти потрібно акуратно скласти в банку

У воду з огірків (маринад) додаю по ложці з гіркою цукру і солі, кілька листочків лаврушки, запашний мелений перець і доводжу до кипіння. Заливаю Маринадом огірки і закупорюю.

Закорковуємо банку

Перевертаю банки кришкою вниз, накриваю рушником, що б ще трохи погрілися.

На наступний день ставлю в льох.

Консервовані огірочки.

Жовтень 2nd, 2015 by

Варто почитати: