Компот з жовтої черешні з яблуками в мультиварці

На зиму можна заготовити стільки компотів, скільки душа забажає – лише б можливості дозволяли. Хочу запропонувати вам незвичайне поєднання жовтої черешні та яблук, а саме компот з жовтої черешні в мультиварка Philips HD 3036 з додаванням яблук. Його дуже просто приготувати, при цьому взимку, відкривши баночку, ми отримаємо прекрасний напій, а фрукти можна використовувати в якості начинки для десертів або випічки. Черешня покращує апетит, травлення, зміцнює серцево-судинну систему. Її часто включають в раціон дієт, замінюючи кондитерські вироби. До речі, у нас на сайті є ще й непоганий рецепт варення з черешні в мультиварці.

Час приготування: 30 хвилин.

Вихід продукту: 1 літрова банка.

Інгредієнти:

  • черешня – 0,5 літрову банку;
  • яблуко – 1 штука;
  • цукор – 350 г;
  • лимонна кислота – 1/4 ч. ложки;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • очищена вода – 600 мл

Приготування компоту з жовтої черешні в мультиварці

Фрукти необхідно промити під проточною водою і висушити на паперовому рушнику. Яблука очистіть від шкірки, вирізати з них серцевину. З черешні можна витягти кісточки, але робити це не обов’язково.

Далі змішуємо цукор з ванільним цукром, щоб надати компоту приємний аромат. У чашу мультиварки заливаємо воду, в режимі «Підігрів» доводимо до кипіння, висипаємо цукор, змішаний з ванільним цукром, знову доводимо до кипіння.

Яблука розрізаємо на 4 частини і відправляємо до сиропу.

Туди ж висипаємо просушені черешні.

Доводимо до кипіння і залишаємо на 1 хвилину, щоб черешні, яблука пустили сік.

Одержаний компот розливаємо по простерилизованным банкам і щільно закриваємо кришкою.

Ось так просто і швидко можна приготувати яблучно-черешневий компот з допомогою мультиварки.

А якщо у вас немає такої чудо-каструлі, то зварити його ви зможете без проблем навіть у звичайній каструлі на звичайній плиті – порядок дій залишиться приблизно тим же.

Травень 5th, 2016 by

Варто почитати: