Компот із слив покроковий рецепт з фото

Настала осінь – пора збору врожаїв. І звичайно ж, кожна господиня, поспішає зробити як можна більше заготовок на зиму, адже погодьтеся,

як добре холодної взимку поласувати різними ласощами: варенням, салатиками, маринованими огірками та іншими стравами з домашніх консервацій.

Я вже не кажу про компотах, це найкраща заміна магазинних соків. Діти їх дуже люблять і на відміну від варення, в компотах зберігаються вітаміни, так як вони не варяться, а просто заливаються киплячим сиропом. Пропоную Вам, поповнити полиці домашніх заготовок компотиком із стиглих слив. Чому б і ні? Дуже смачний і соковитий напій виходить. А колір який приємний! Та й в коробці соку Ви не знайдете великих шматочків фруктів. І так, почнемо мабуть.

Інгредієнти:

  1. Сливи – 1 кг
  2. Цукор – 1 кг

Рецепт приготування:

Сливи ретельно миємо під проточною водою, потім обдаємо окропом (можна і подрежать їх в гарячій воді близько 5 хвилин). Потім розрізаємо навпіл і прибираємо кісточку. Шкірку знімати не обов’язково. Звичайно, в компот можна використовувати і цілі плоди, але тоді він не буде таким насиченим на смак.

Дволітрові банки ретельно миємо й обов’язково стерилізуємо 15 хвилин. Потім на дно кожної банки викладаємо рівну кількість плодів (тобто половину). Накриваємо кришками, щоб не потрапляли мікроби.

Отже, варимо сироп. На 1 літр води у мене пішло близько 300 грам цукру. Кількість цукру можна зменшити (але несильно, інакше компот забродить), так і збільшити – хто як любить. Коли сироп закипить, знімаємо його з вогню, і заливаємо наші ягоди. Накриваємо кришкою і залишаємо в такому стані близько 30 хвилин. Потім за допомогою спеціальної кришки знову зливаємо сироп без плодів і ставимо його знову кип’ятитися (2 – 3 хвилини). Знову заливаємо ягоди і закатуємо кришки. Прибираємо банки під теплу ковдру (стару шубу і т. д.), залишаємо їх там до повного охолодження.

Результат:

Травень 7th, 2016 by

Варто почитати: