Класичний томатний суп

Томатний суп вважається досить простою стравою. Дійсно, ні в його рецепті, ні в технології приготування немає нічого надприродного. І все ж свій «шарм» у нього є – куди ж без цього? На смак цей суп не сплутаєш ні з яким борщем: тут явно задають тон томати – поживні, багаті вітамінами і наповнені енергією сонячних променів.

Для приготування класичного томатного супу влітку краще всього використовувати свіжі томати з грядки. Адже всі ми знаємо, що навіть борщ зі свіжими помідорами виходить особливо смачною. Взимку або в ситуації, коли свіжих помідорів немає під рукою, цілком підійде консервована томатна паста – її можна купити в будь-який час року.

Приготування страви займе близько 30-40 хвилин. В нашому випадку ми будемо готувати дієтичний варіант томатного супу: в ньому практично відсутні жири, кількість калорій всього 20 на 100 грам продукту.

Інгредієнти:

  • томатний сік – 1 л;
  • морква -2-3 шт.;
  • картопля середнього розміру – 3-5 шт.;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста – половинка;
  • петрушка – половина пучка
  • олія оливкова – 1 ст. ложка;
  • помідори черрі – для прикраси;
  • розмарин і лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль, спеції – за смаком;
  • білий хліб – 2-3 шматочки.

Приготування томатного супу за класичним рецептом

Моєму всі необхідні для супу овочі. Картопля після чищення нарізаємо на невеликі брусочки, цибулю і моркву -тонкими смужками.

Беремо каструлю, наливаємо в неї приблизно 600 мл чистої води, доводимо до кипіння, потім опускаємо туди картоплю – нехай собі вариться, а для аромату можна додати лавровий лист.

Також не забуваємо відправити у киплячий бульйон раніше нарізані моркву і цибулю, а разом з ними – і гілочку розмарину, вона додасть томатного супу вишуканий смак і аромат.

Варити овочі потрібно на середньому вогні протягом 10-13 хвилин.

Зливаємо овочевий відвар з каструлі і викидаємо лавровий лист і розмарин.

Відразу ж заливаємо наші овочі томатним соком.

Доводимо до кипіння, варимо суп протягом 5 хвилин. Потім знімаємо його з плити, додаємо сіль, а також столову ложку оливкової олії.

В останню чергу кладемо в суп нарізану петрушку і спеції – в нашому випадку це мелений перець чилі.

Але поки ще приготування страви не закінчено. Беремо скибочки хліба, підсушуємо їх в тостері або на сковороді і натираємо часником.

В помідори черрі робимо кілька проколів і опускаємо в окріп на 2-3 хвилини, завдяки цьому шкірка зніметься з них легко. Помідори розрізаємо навпіл і кладемо в суп.

Подавати такий суп можна як в гарячому вигляді, так і в холодному – в залежності від часу року, погоди за вікном і вашого настрою. Такий суп можна подавати як доповнення до м’ясних страв, до різних каш. Ви можете експериментувати з класичним рецептом і додавати в томатний суп незвичайні продукти: креветки, маслини, гриби і навіть фрукти і ягоди!

Травень 4th, 2016 by

Варто почитати: