Каші і другі страви з сочевицею

2-m

Сочевиця-не тільки дуже смачна, а й корисна крупа. За своїм складом, цей продукт далеко попереду інших бобових. У ньому багато білка, який легко засвоюється організмом, мінералів і вітамінів. Не дарма суп із сочевиці з куркою-одне з найулюбленіших страв у світовій кухні. Простий і легкий у приготуванні, цей супчик відрізняється чарівним ароматом.

Якщо у вас є кухонні «помічники», то вам не доведеться довго стояти біля плити, сочевиця в мультиварки з куркою, овочами або м’ясом-це дуже просто , апетитно і ситно. Крупа доповнить будь друга страва, наприклад, котлети пожарські рецепт яких ви знайдете на нашому сайті.

Сочевиця з куркою: економно і просто

Починати захоплююче знайомство з крупою варто з простішого страви, наприклад чечевиця з куркою. Рецепти цієї страви настільки різноманітні, що попадуть самому прискіпливому гурману. Для приготування вам потрібно:

  • 1 склянку крупи сочевиці;
  • 1 тушка бройлера до 1,5 кілограмів;
  • 2 цибулини;
  • 2 моркви;
  • Трохи масла рослинного;
  • 1 склянку бульйону;
  • Спеції-за смаком.

Сочевиця з куркою-рецепти, які прийшли з давнього минулого. Відрізняючись простотою, ці страви дуже ситні і здатні додати сил на цілий день. Мається будинку мультиварка? Сочевиця з куркою в мультиварці-неймовірно ароматне і апетитне блюдо, яке не вимагає вашої уваги і часу. Приготування краще починати з розробки птаха:

Сочевиця з куркою

1) Вимити, випатрати бройлера, порізати на шматочки улюбленої форми;

2) Почистити всі овочі і промити крупу;

3) Нарізати цибулю кубиками, а моркву потерти на тертці з великим кроком;

4) У сотейнику з високими бортами нагріти трохи олії і викласти шматочки курки. Якщо у вас чечевиця з куркою в мультиварці, то прогрівайте в режимі «підігрів»;

5) Як тільки птах буде зарумяніваться, викладайте моркву, цибулю і проготавлівайте приблизно 15 хвилин при закритій кришці. Не забувайте помішувати, щоб страва не пригоріло;

6) Присмачити курку з овочами спеціями (можна видавити зубчик часнику), залити бульйоном і залишити варитися на 15 хвилин;

7) Викласти до курці крупу і довести до готовності при закритій кришці і на середньому вогні (в мультиварки режим”гасіння”).

Якщо залишилася сочевиця, нічого страшного. Відварити її в окропі і зробити салат з сочевиці з куркою! Ситний, легкий і дуже простий, він буде відмінним перекусом в обід або полудень. Просто змішайте варену крупу, готову холодну птицю, будь-які овочі і заправте маслом з лимонним соком-дуже здорово і апетитно! Не подобається салат з сочевиці з куркою, зробіть відмінне блюдо: сочевиця з м’ясом.

Зелена сочевиця з м’ясом: рецепт на кожен день

Страви з сочевиці з м’ясом відрізняються легкістю. Їх вживання не принесе стільки шкоди, як якщо готувати м’ясо з картоплею або макаронами. Якщо ви поки не знаєте, як приготувати сочевицю з м’ясом, пора брати на озброєння кілька рецептів.

Сочевиця з м’ясом рецепт з Іспанії

300 грамів сочевиці (краще зеленої);

  • 2 головки цибулі ріпки;
  • 1 головка часнику;
  • 1 перчик чилі;
  • 2 моркви;
  • 2 бульби картоплі;
  • ?кілограма хамона або копченої свинини;
  • 200 грамів копчених ковбасок іспанських;
  • Сіль, масло, спеції.

Як готувати сочевицю зелену: промити крупу в декількох водах і залити рідиною на 4:00. Така сочевиця разваривается при готуванні і володіє дуже вишуканим смаком. Якщо ви не знаєте, скільки варити зелену сочевицю-подивіться на пачці, зазвичай крупа вимагає не менше 20-40 хвилин варіння, але потрібно пробувати. Отже, приготування страви з сочевиці з м’ясом:

Зелена сочевиця з м'ясом

1) крупу залити водою, поставити на вогонь, дочекатися закипання і убивав нагрів, варити 15 хвилин;

2) на сковороді прогріти трохи олії і викласти шматочки чорізо (або інших ковбасок);

3) промити і почистити овочі, нарізати всі дрібним кубиком, а моркву на тертку з великим кроком;

4) чилі очистити від насіння, порізати дрібними смужками;

5) в чорізо викласти цибулю, просмажити 5 хвилин, додати моркву і протушкувати ще хвилин 10;

6) додати часник через прес, чилі і томити під кришкою не менше 10 хвилин;

7) викласти порізаний шматочками хамон, дуже тонкі скибочки картоплі, додати сочевицю і прогрівати все не менше 20 хвилин на дуже малій нагріванні при закритій кришці.

Як тільки крупа буде готова, присмачують страву спеціями і подавайте на стіл. Сочевиця з м’ясом-рецепти, які можна доповнювати та змінювати як завгодно. Спробуйте ще один, в італійському дусі.

Страви з зеленої сочевиці з м’ясом по-італійськи

  • жменю сочевиці зеленої;
  • 2 великих головки цибулі;
  • 1 велика морквина;
  • Бульйон-2 склянки;
  • Олія оливкова-2 ст. л. ;
  • Сіль, спеції-за смаком;
  • Часник-3-4 зубчики;
  • Хороший шматочок м’яса телятини-300 грамів.

Італійці дуже люблять сочевицю. Каша з зеленої сочевиці-це корисно, а в ресторані вам можуть подати гарнір з сочевиці зеленою, і побажати здоров’я. Крупа неймовірно смачна і має безліч рецептів приготування. Для страви з сочевиці і м’яса потрібно спочатку залити крупу водою на 4:00. Тепер приступайте до оброблення м’яса:

1) промити і обсушити телятину (пісну свинину чи яловичину), розріжте її на кубики з ребром не більше 3-х сантиметрів;

2) промити і почистити всі овочі;

3) цибулю порізати кубиком, а морква протерти на тертці з середнім кроком;

4) сочевицю поставити варити на невеликий вогонь (хвилин 20);

5) в сотейник налити масло, прогріти і викласти м’ясо. Смажити до утворення скоринки;

6) зменшити вогонь, викласти до м’яса часточки часнику (цілі), цибулю та моркву і пасерувати не менше 15 хвилин;

7) залити овочі з м’ясом бульйоном і варити приблизно 15 хвилин під кришкою на малому вогні;

8) додати крупу, вийняти часник, присмачити страву спеціями і варити на малому кипінні 20 хвилин.

Як тільки сочевиця готова, що не відкривайте відразу, дайте трохи настоятися. Тепер і м’ясо і гарнір з сочевиці зеленої просочилися соком і страва догодить самому прискіпливому гурману.

Каша з сочевиці

Тепер, коли ви знаєте, як приготувати сочевицю з м’ясом, можна спробувати урізноманітнити меню. Тим, хто любить готувати нові незвичайні страви, придасться рецепт каша із зеленої сочевиці. Це унікальне страву, яку наситить і не зашкодить вашій талії.

  • Жменя крупи зеленої сочевиці;
  • 2 склянки води;
  • Трохи масла оливкової або солодковершкового ;
  • Сіль-за смаком.

Каша з сочевиці

Як варити кашу з сочевиці: залити крупу водою, варити на невеликому вогні не менше 30 хвилин і обов’язково перевіряти на готовність. Додати сіль, масло каша з сочевиці готова, можна подавати як відмінне самостійне блюдо! Тепер ви знаєте, з чим і як приготувати кашу з сочевиці.

Страви з зеленої сочевиці ніколи не розварюються і підходять як до овочів, так і до м’яса, риби. Варто трохи точніше дізнатися, як приготувати зелену сочевицю:

1) завжди промивайте крупу в декількох водах;

2) заливайте перед приготуванням водою на 3-4 години;

3) варити крупу потрібно довівши до кипіння на великому вогні, а потім відразу збавити на малий і проготавлівать не менше 30 хвилин. Пробуйте, інакше є шанс отримати недоварений гарнір.

Тепер ви вже дізналися, як приготувати зелену сочевицю, а значить, можете урізноманітнити своє меню. Як і скільки варити зелену сочевицю-дуже корисна інформація, адже від неправильного приготування крупа втрачає всю корисність, перетворюючись на звичайне блюдо, яке не принесе нічого, крім недовгою ситості.

Корисні властивості зеленої сочевиці

1) каша з сочевиці показана до вживання людям з алергією;

2) не накопичує ніяких шкідливих речовин при зростанні і здатна виводити їх з організму;

3) багата мікроелементами: калій , магній;

4) сприяє оздоровленню організму і протистоїть захворювань: онкологія, сечового міхура, ШКТ, серцево-судинної системи;

5) володіє низьким вмістом глюкози і корисна при цукровому діабеті.

Крім того, корисні властивості сочевиці зеленої допомагають при порушеннях сну і дуже сприятливі для огрядних людей. Відмінно насичуючи, зелена сочевиця, рецепти приготування якої неймовірно різноманітні, не збільшує вагу людини. А постійне вживання в їжу гарнірів і каш допоможе тримати масу тіла в нормі. Як і скільки варити зелену сочевицю, ви вже знаєте, а тому зелена сочевиця, рецепти приготування якої можна побачити на сайті інтернету, стане приємним доповненням до вашого звичайного раціону.

Каша з червоної сочевиці

Крім зеленої, сочевиця буває і червоною. Цей вид крупи відрізняється приємним ароматом і відмінним смаком. Сочевиця червона корисні властивості має такі:

1) каша з сочевиці дуже малокалорійні, що дозволяє їсти її огрядним людям;

2) сочевиця червона-користь для всієї родини: виводить шкідливі речовини з організму і дарує полегшення при багатьох хворобах, наприклад шлунково-кишкові захворювання, проблеми з серцем і печінкою;

3) калій, натрій, фосфор, вітаміни A, B-сочевиця червона-користь для будь-якої людини.

Корисні властивості сочевиці червоною-це не всі її переваги. Якщо ви вже знаєте, як варити червону сочевицю, то вмієте робити відмінні пюре і гарніри. А якщо поки тільки починаєте пізнавати страви з червоної сочевиці, рецепти на сайтах вам допоможуть приготувати смачну страву для всієї родини. Як приготувати і скільки варити сочевицю червону-це питання, яке задають всі молоді господині. Варто один раз спробувати зробити кашу з червоної сочевиці і ви все зрозумієте. Як приготувати кашу з сочевиці:

1) промити крупу в декількох водах;

2) залити водою у співвідношенні 1/1,5;

3) поставити на вогонь і довести до кипіння.

Скільки і як варити сочевицю червону написано на пачці, але якщо ви хочете знати як варити кашу з сочевиці, то постарайтеся знайти своє оптимальний час: пробуйте кожні 5 хвилин, і отримаєте саме ту консистенцію, яка вас влаштує найкраще.

Тепер ви знаєте, як приготувати сочевицю зелену і червону, а також вмієте робити страви з червоної сочевиці, рецепти яких незвично різноманітні. Але є одна страва, яке не залишить вас байдужими-це котлети з сочевиці.

Котлети з сочевиці: різноманітно й смачно

Котлети з сочевиці, рецепт:

  • стакан сочевиці зеленої;
  • 6 головок ріпчастої цибулі;
  • сіль, перець-за смаком;
  • масло для обсмажування;
  • сухарі панірувальні.

Як готувати сочевицю зелену: промити ретельно у воді і замочити на 6:00. Як готувати червону сочевицю: також ретельно промити і залити водою на 3:00. Поки крупа настоюється, займіться іншими продуктами:

Котлети з сочевиці

1) цибулю порізати і протомитися в маслі на вогні, чим більше ви візьмете головок-тим смачніше вийдуть ваші котлети з сочевиці;

2) як готувати червону сочевицю, ви знаєте. Як тільки прийшов час, прокручивайте віджату від води крупу разом з цибулею і сіллю через м’ясорубку;

3) формувати котлети мокрими руками, обвалювати їх в мелених сухарях і смажити на сковороді до готовності.

Котлети з сочевиці, рецепт яких неймовірно простий, готові! Смажаться вони дуже швидко, а у фарш можна додати улюблені спеції та приправи, так страва вийде ще більш ароматним. Ви вже вмієте робити блюдо каша з сочевиці, як готувати котлети-теж знаєте. І прийшов час поцікавитися, як приготувати сочевицю на гарнір.

Сочевиця з овочами: усім, хто любить смачно схуднути

Каша з сочевиці-як готувати і подавати ви знаєте, але ж можна протушкувати овочі і порадувати свою сім’ю новим блюдом. Щоб не витрачати час, перегляньте кілька порад, як приготувати сочевицю на гарнір, вони допоможуть вам на кухні:

1) замочуйте крупу надовго, тільки якщо на пачці не написано «швидкорозварювану», тоді ви гарантовано отримаєте відмінний гарнір ;

2) зазвичай на пачках пишуть, як варити сочевицю на гарнір, але є певні правила: червона використовується для пюре, а зелена-для других страв;

3) додайте у воду , де вариться сочевиця на гарнір, рецепти яких неймовірно численні, трохи оливкової олії. Так ви отримаєте дуже ароматне блюдо;

4) сочевиця на гарнір, рецепти з м’ясом або овочами, вариться до готовності. А ось солити її треба в самому кінці.

Як варити сочевицю на гарнір дізналися, тепер саме час приготувати страви з сочевиці з овочами.

Сочевиця з овочами

Як приготувати сочевицю з овочами:

  • жменю крупи червоною (сочевиці);
  • 1 стебло порею;
  • 1 кабачок;
  • 1 морква;
  • 1 солодкий перець;
  • 1/3 капустини;
  • 1 кисле яблуко;
  • 1 склянку бульйону;
  • Сіль, соєвий соус і цукор-за смаком.

Страви з сочевиці з овочами мають величезну кількість рецептів, які можна доповнювати за своїм смаком:

1) Помити і порізати всі овочі некрупною соломкою або кубиками;

2) У сотейнику нагріти масло і викласти, протушівая до напівготовності: цибуля, морква, капусту, кабачок, перець-все прогрівати не менше 20 хвилин;

3) Як готувати сочевицю на гарнір-ви знаєте, а тому віджати крупу і додати її до овочів;

4) Залити все бульйоном, присмачити спеціями і проварити ще 10 хвилин;

5) В самому кінці додати скибочки яблука, соєвий соус і (за бажанням) , цукор.

Залишити під кришкою напар 10-15 хвилин і подавати зі свіжою зеленню. Як приготувати сочевицю з овочами, м’ясом або зварити з неї кашу? Все дуже просто. Тепер ви вмієте робити масу відмінних страв, які урізноманітнять ваше звичайне меню.

Вересень 15th, 2015 by

Варто почитати: