Картопляний гратен з грибами

Гратен – звучить вишукано і загадково. А якщо розібратися, в цьому французькому блюді зашифрований рецепт нашої звичайної картопляної запіканки з рум’яною і хрусткою скоринкою. У будь-якому випадку – буде смачно!


Необхідні інгредієнти:

Картопля – 1 кг.;
Цибуля – 1-2 шт.;
Часник – 3 зубчики;
Печериці свіжі – 250 гр.;
Вершки жирністю 15% – 200 мл;
Горошок – 100 гр.;
Петрушка свіжа;
Сухі приправи – майоран, чебрець;
Сіль;
Перець.

Інгредієнти для картопляного гратена.

Картопляний гратен з грибами, приготування:

Крок 1.
Ріпчасту цибулю очистіть, наріжте середніми півкільцями, обсмажте на сковороді до прозорого стану.

Крок 2.
Перед тим, як закінчити обсмажування цибулі, додайте крупно нарізані зубчики часнику і злегка обсмажте всі разом, тільки лише для того, щоб цибуля ввібрав аромати часнику.

Крок 3.
Картопля очистіть і наріжте гострим ножем дуже тонкими пластинами – чим тонше, тим краще.

Крок 4.
Печериці промийте в проточній воді, наріжте пластинами або невеликими шматочками.

Крок 5.
Викладіть у вогнетривку форму половину картопляних пластинок, посоліть, поперчіть, зверху присипте ароматними травами.

Крок 6.
На картоплю викладіть обсмажену цибулю і часник, рівномірно розподіліть їх за формою.

Крок 7.
Наступний шар – печериці, які також необхідно посолити і приправити травами.

Крок 8.
На нарізані печериці покладіть зелений горошок.

Крок 9.
У завершенні красиво викладіть залишилися пластинки картоплі і знову посоліть його зверху.

Крок 10.
Залийте гратен нежирними вершками і поставте запікати під кришкою при температурі 170 градусів на півтори години. За 15 хвилин до завершення, необхідно зняти кришку, щоб верхній картопляний шар зарум’яниться. Посипте гратен зеленню і подавайте на стіл як окрему страву або як гарнір.

Жовтень 1st, 2015 by

Варто почитати: