Картопляні зрази, як приготувати смачні картопляні зрази рецепти з фото

Картопляні зрази – смачне і ситне блюдо, яке припаде до смаку всім підряд.

Картопляні зрази

Є у вашому холодильнику старе картопляне пюре, яке домочадці не хочуть їсти? Ось воно-то нам і стане в нагоді для приготування картопляних зраз. А чим не вихід? Адже італійці не гребують в піцу класти все їстівне з холодильника, чому нам не можна?

Але якщо ви такі категоричні в цьому питанні і не бажаєте використовувати неактивні продукти, тоді пропоную не зволікати і приступити до приготування цього простого і смачного блюда з свіжого картопляного пюре.

Щоб приготувати картопляні зрази нам знадобиться:

Картопля – 0,5 кг;

Цибуля – 2шт.;

Яйця – 3шт.;

Вершкове масло – 1ст.л.;

Борошно – 2-3ст.л.;

Панірувальні сухарі – 6-7ст.л.;

Соняшникова олія для обсмажування начинки;

Сіль – за смаком.

Як приготувати картопляні зрази:

Почнемо з картоплі – саме він буде служити оболонкою нашим зразам. Картоплю можна зварити у мундирі, а можна зварити очищену і нарізану шматочками картоплю. Ми так і поступимо. Очистимо його від шкірки, поріжемо кубиками середнього розміру, заллємо окропом, посолити і будемо варити до готовності. А поки займемося начинкою. Для начинки нам буде потрібно два варених яйця, ось їх-то і зваримо. Нам потрібні круто зварені яйця, тому потрібно варити не менше 10 хвилин на повільному вогні.

І поки варяться яйця, підсмажимо на сковороді цибулю. Його треба порізати дрібними кубиками і смажити до золотистого кольору.

Зварені, охолоджені яйця потрібно порізати дрібними кубиками. Додаємо в сковороду з цибулею яйця і туди ж відправляємо сіль і вершкове масло. Ось і все, наша начинка готова.

А тим часом вже має зваритися картоплю. Зливаємо всю юшку і товчемо картоплю до утворення пюре. Зауважте, рідина в картоплю додавати не потрібно, нам потрібно дуже густе пюре.

Нехай пюре трохи подстынет, інакше з ним неможливо працювати. Охололо? Тепер додайте в каструльку з пюре 1 яйце і пару ложок борошна. Ці інгредієнти нам потрібні для того, щоб ми могли безперешкодно ліпити з пюре «пиріжки». Якщо борошна буде мало, то готові зрази розпадуться і начинка вивалиться. Якщо ж борошна буде багато, то вони вийдуть занадто черствими і тому не дуже смачними.

Після того як перемішали картопляне пюре з яйцем і борошном, не забудьте його посолити і спробувати на смак – наше так зване тісто має бути в міру солоним.

Тепер починається найвідповідальніший, але від цього не менш захоплюючий процес.

Щоб легко зліпити зразу, краще попередньо змочити руки в холодній воді. Набираємо столовою ложкою тісто-пюре, розрівнюємо його на долоньці.

Тепер чайною ложкою беремо начинку з яєць і цибулі і викладаємо на середину коржа.

І акуратно защипуємо обидва кінця коржі, щоб начинка не вискочила назовні. Ось що у нас повинно вийти.

Тепер кожен коржик обвалюємо з усіх сторін в панірувальних сухарях.

І відразу відправляємо наші зрази на розігріту сковороду, змащену олією. Обсмажуємо з обох сторін, акуратно перевертаючи, щоб зрази не розпалися в сковороді.

Готові картопляні зрази дуже апетитні.

Охолоджуємо і подаємо до столу разом з овочами.

Картопляні зрази з яйцем

Картопля – дивовижний продукт, подарований нам природою. Його корисні і лікувальні властивості дуже великі, що дозволяє вживати цей овоч практично всім людям. Картопля є народним засобом від багатьох захворювань, її застосовують як зовнішньо, так і внутрішньо. А головне – вона дуже смачна і корисна, що робить її незамінною в кулінарії.

Існує дуже багато різних рецептів страв з використанням картоплі. Серед цього різноманіття не дуже поширені зрази, так званий картопляні пиріжки. Начинка може бути абсолютно будь-який, головне, щоб вона поєднувалася з картопляним смаком.

Те, що ми звикли додавати в якості начинки в пиріжки, то можна класти і в картопляні зрази. Головне навчитися готувати тісто з картоплі. Отже, давайте приготуємо смачні картопляні зрази з вареними яйцями і пассированным цибулею.

Склад:

Картопля – 600 гр.;

для тіста Яйця – 2 шт.;

Яйця для начинки – 5 штук;

Борошно – близько 4-х столових ложок для тіста і півсклянки для формування пиріжків;

Цибуля ріпчаста – 200 гр.;

Зелень будь – маленький пучок»

Сіль за смаком;

Рослинна олія для пасерування і смаження зраз;

Сметана для подачі до столу;

Рецепт приготування:

Заздалегідь ставимо варитися курячі яйця.

Відваримо картоплю. Зробимо з нього густе пюре без масла. Додамо в пюре два яйця. Перемішаємо.

Туди насипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно буде липким, але не переживайте, потім ми його сформуємо в борошні.

Відставимо тісто в сторону і приступимо до створення начинки. Для цього цибулю дрібно наріжемо. Обсмажимо його на сковороді до золотистого кольору. Яйця наріжемо шматочками, краще всього через яйцерезку. Зелень нарубим дрібно. З’єднаємо всі інгредієнти в мисочці. Перемішаємо.

Додамо за смаком сіль в начинку, і за бажанням відповідну приправу. В цьому випадку була додана лише сіль і було смачно. Тепер формуємо з тіста коржик, насипавши в миску жменю борошна. В серединку кладемо начинку і робимо пиріжки.

У сковороду наливаємо масло і викладаємо наші картопляні зрази. Обсмажуємо з двох сторін.

Смачні і рум’яні зрази подаємо зі сметаною в гарячому або холодному вигляді.

Квітень 18th, 2016 by

Варто почитати: