Картопляні пончики рецепт з фото

Зараз важко повірити в те, що ще років так десь 450 тому картопля не викликав особливого захоплення у населення. Історія виникнення картоплі довга і цікава. В Європу овоч потрапив завдяки іспанським мореплавцям, правда, перший час квітами картоплі прикрашалися сукні знатних дам, а в їжу намагалися вживати маленькі незрілі бульби.

Сьогодні картопляні бульби вважаються другим хлібом і майже кожному мешканцю відомі ті чи інші способи приготування страв з картоплі. Але мало, хто знає, що найцінніше у картоплі знаходиться прямо під шкіркою і при зрізі її товстого шару усі речовини (мінеральні солі, білки і вітаміни) пропадають.

І хоч найкращим способом приготування є варіння картоплі в мундирі, з нього все одно можна приготувати масу корисних і смачних страв, наприклад – картопляні пончики.

Що потрібно, щоб приготувати картопляні пончики:

Склад:

Бульби картоплі – 650-660 м;

Цукор – 50 г;

Склянка борошна;

Масло рослинне – приблизно 2 склянки;

Сіль.

Як приготувати картопляні пончики:

Рецепт приготування:

З картоплі зрізати, не дуже товстим шаром шкірку і відварити до м’якості, воду перед варінням посолити.

Коли овочі будуть готові відвар злити в тарілку, процідити і дати йому охолонути.

Між тим, картоплю розім’яти і змішати з відваром.

Далі додати цукор.

Борошно і добре перемішати.

Щоб маса стала однорідною.

Перед формуванням пончиків потрібно приготувати чашку з водою, щоб змочувати руки, так як тісто досить липке. Далі відщипнути від картопляно-борошняної маси невеликий шматочок розкачати його в руках і, роблячи вказівним пальцем отвір у тесті, відразу помістити пончик в гаряче масло.

Якщо тісто приготувати трохи крутіше, то його можна розкачати в тонкий пласт і вирізати пампушки формою.

Обсмажувати картопляне виріб з двох сторін, доки воно не покриється апетитною скоринкою і після обжарювання перекладати відразу на паперові серветки.

А їсти дуже смачно, посипаючи картопляні пончики цукровою пудрою або вмочуючи в сметану.

Результат:

Травень 3rd, 2016 by

Варто почитати: