картопляні Кнедлики

картопляні Кнедлики

Пам’ятаєте старий, добрий радянський фільм «Дівчата»? У ньому, новоспечений кухар Тося, захлинаючись перераховувала здивованим лісорубам довгий список страв з звичайної картоплі. Звичайно ж, я не стану робити те ж саме, але, проте зазначу, що картопля – другий хліб і для багатьох є повсякденною їжею.

Так чому б не урізноманітнити своє меню, готуючи кожен раз нову страву з цього, до речі, дуже корисного овоча. Для тих, хто сумнівається, повідомляю: у білку картоплі міститься чотирнадцять з двадцяти незамінних амінокислот таких необхідних нашому організму.

Вчені стверджують, що цей овоч, єдина продовольча культура, харчуючись якої (виключивши інші продукти), людина може прожити досить довго.

Я не закликаю вас харчуватися одним картоплею. Просто хочу запропонувати приготувати для своєї сім’ї просте, бюджетне і дуже смачне блюдо – картопляні кнедлики.

Склад:

Картопля – 3 шт.;

Яйце – 1 шт.;

Цибуля ріпчаста – 1шт.;

Зелень кропу – кілька гілочок;

Масло рослинне – 2-3 столові ложки;

Масло вершкове – 30 гр.;

Борошно – 5-6 столових ложок.

Рецепт приготування:

Ставимо на вогонь каструлю з водою. Картоплю чистимо, ріжемо на шматочки і опускаємо в киплячу підсолену воду.

Поки він вариться, займаємося цибулею. Очищаємо його від лушпиння, моєму і подрібнюємо як на зажарку.

Розігріваємо сковорідку, наливаємо на неї соняшникову олію і викладаємо цибулю.

Смажимо на невеликому вогні, помішуючи, щоб не пригоріла і придбав золотистий колір. До речі не забувайте, що після того як вогонь вимкнений цибуля буде доходити і може з золотистого перетворитися на зовсім не золотистий. Тому краще злегка не досмажити, ніж пересмажити.

З цибулею впоралися. Підготуємо зелень. У нашому випадку це – кріп. Мені здається, що він краще за всіх поєднується з картоплею в цьому блюді. Ошпарим його окропом і дуже дрібно наріжемо.

Картоплю зварився і тепер потрібно злити з нього повністю воду. І потім перетворити в пюре будь-яким зручним для вас способом. Лише б не залишалося не роздавлених шматочків (вони псують смак страви).

До отриманого, ще гарячого пюре, додамо трохи вершкового масла, перемішати.

Обов’язково спробуємо на сіль. І потім приєднаємо сире яйце. Добре вымешаем, поки картопля повністю не з’єднається з яйцем.

Тепер настала черга борошна. Всипаємо її до нашого пюре. І ретельно вимішуємо. У вас не вийде тісто, у вас вийде дуже густе пюре. Це нормально! Можна звичайно насипати побільше борошна, але тоді на виході ви отримаєте не ніжні кнедлики, а щось на них схоже.

Тепер прошу хвилиночку уваги. Якщо у вас є час і ви маєте намір створити ошатні картопляні кнедлики, тоді потрібно зробити наступне. На обробну дощечку насипаємо борошно і ложкою викладаємо трохи картопляної суміші, розплескуємо корж, з’єднуємо до середини протилежні її кінці і формуємо ось таку зірочку.

Ліпимо кілька штук і відразу вкидаємо в киплячу посолену воду.

Варимо до спливання (дуже швидко). Виймаємо за допомогою шумівки, поливаємо розтопленим вершковим маслом, посипаємо кропом і додаємо кетчуп.

Результат:

Є і варіант попроще (якість страви не стає гірше). Беремо чайну ложку, наливаємо в чашку холодну воду, ложку маку в воду, наберіть картопляне тісто і скидаємо в киплячу воду.

Готові картопляні кнедлики поливаємо піджаркою з лука і соняшникової олії, додаємо укропчик. Пальчики оближеш, скажу я вам!

Квітень 23rd, 2016 by

Варто почитати: