Картопля з овочами і часником

Хто не любить тушкована картопля з часником? Цей приємний аромат підкорить кожного, а якщо ще додати трохи овочів, тоді взагалі виходить неймовірно смачне блюдо. Розглянемо рецепт приготування картоплі з часником і овочами.

Склад:

  1. картопля (свіжий, невеликий розмір) – 5-6 шт.,
  2. кабачки (невеликий розмір, молоді) – 1 шт.,
  3. баклажан (невеликий) – 1 шт.,
  4. солодкий перець (червоного кольору, болгарський) – 2 шт.,
  5. цибуля ріпчаста (середній розмір) – 1 шт.,
  6. морква солодка (невеликий) – 1 шт.,
  7. помідори свіжі (середній розмір) – 2 шт.,
  8. часник свіжий – 3-4 зубці,
  9. соняшникова олія (будь-яке рослинне для смаження) – щоб покрило сковороду (дно),
  10. сіль поварена – за смаком.

Рецепт приготування:

Перш ніж почнемо готувати страву безпосередньо на сковороді, підготуємо всі овочі. Картопля очистіть і добре промийте. Потім потрібно порізати його кубиками.

Баклажани і кабачки, помийте, розріжте у них хвостики і поріжте невеликими кубиками або скибочками.

Солодкий перець добре очистіть, щоб насіння не залишилося, видаліть хвостики і поріжте кубиками. Не забудьте помити.

Цибулю і моркву очистіть від лушпиння і шкірки, далі помийте і цибулю поріжте півкільцями, а моркву потріть на тертці.

Основні овочі готові, можна починати приготування. У сковороду наливайте масло і включайте середній вогонь. Викладайте картоплю і обсмажуйте до золотистого кольору. Посоліть.

Коли картопля буде готовий, викладіть в сковороду моркву з цибулею і обсмажуйте до золотистого кольору.

Помідори помийте і нарізуйте кубиками.

Коли цибулю з морквою будуть готові, потрібно викласти в сковороду кабачки, баклажани, перець і помідори. Потім перемішати і посолити. Через пару хвилин додайте в сковороду трохи води, зробіть тихий вогонь і закрийте кришкою. Овочі повинні добре протушкувати. За п’ять хвилин до готовності потрібно подрібнити часник і викласти його в сковороду. Перемішайте і вимкніть вогонь.

Картопля з часником і овочами готовий!

Результат:

Квітень 15th, 2016 by

Варто почитати: