Картопля в горщику з м’ясом і грибами

Рецепт приготування тушкованої картоплі з м’ясом і грибами не містить ніяких надсекретних хитрощів. В принципі, тут навіть допустимі відхилення від вказаної кількості продуктів. Можна покласти в керамічні горщики трохи більше м’яса або трохи більше грибів – настільки, наскільки дозволяє обсяг посуду. На смак страви це позначиться позитивно.

М’ясо при смаженні картоплі в горщиках може бути використано різне – ми пропонуємо варіант з яловичиною, яка повинна обов’язково з’являтися в раціоні кожної сім’ї хоча б 2 рази в тиждень.

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • морква – 1 шт. (велика);
  • гриби відварені (заморожені) – 200 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • яловичина (м’якоть) – 300 г;
  • суміш перців – за смаком;
  • олія для смаження – 2 ст. ложки;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 2 зубчка.
  • Перший етап приготування – миття і чищення всіх необхідних овочів. Морква ріжете досить невеликими кубиками, цибулю – півкільцями. Якщо цибулини великі, то півкільця можна розрізати ще раз навпіл.

    Гриби размораживаете, добре отжимаете від рідини і ріжете на шматочки. Якщо у вас немає заморожених і попередньо відварених грибів, а є тільки свіжі, то їх спочатку теж потрібно відварити майже до готовності і лише після цього укладати в горщик з картоплею.

    З філе яловичини видалити плівки і ножем готові розтинати на невеликі шматочки.

    Обсмажуєте всі підготовлені продукти на сковорідці. Спочатку викладіть моркву, трохи згодом – цибулю. Коли овочі стануть м’якими, можна додавати гриби, а потім вже шматочки яловичини, після додавання м’яса смажити 2-3 хвилини на середньому вогні. Приправити сіллю, сумішшю перців мелених.

    В глиняні горщики першим шаром укладаєте нарізану картоплю.

    Зверху покласти суміш з сковорідки. Заливаєте вміст горщика водою, її рівень повинен бути трохи більше половини висоти горщика. Не потрібно прагнути до того, щоб вода повністю покривала м’ясо і овочі.

    Ставите горщики в духовку і «забуваєте» про них на 50-60 хвилин. За цей час всі гарненько протушкується, м’ясо стане м’яким, а сама страва – надзвичайно ароматним. Хвилин за 10 до кінця приготування у горщик можна додати подрібнений часник. При подачі перекладаєте тушковану картоплю з горщика в тарілки і посипаєте зеленою цибулею.

    Травень 2nd, 2016 by

    Варто почитати: